Gümüşhane’de Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Gümüşhane’de Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirilen törene Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Yavuz tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Jandarma Binbaşı Kamil Erdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Erdoğan, gaziler ve şehitlerin Türk Milleti’nin gönlündeki yerinin emsalsiz ve tartışılmaz olduğunu belirterek, “Ülkemizin toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca bağımsız olarak yaşamış Türk Milleti, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı şehit ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir.” dedi.

Gazilerle ilgili şiirlerin okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Kutlama programı kapsamında daha sonra gaziler, dernek başkanı Cahit Erdoğan başkanlığında Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette şehit yakınları ve Dernek Başkanı Cahit Erdoğan’ın çiçek takdim ettiği Vali Yavuz’a Gazi Celil Tanguroğlu da gazi kalpağı hediye etti.
Kaynak: İHA