Başkan Üzülmez, Akademisyenlerin Heyecanına Ortak Oldu

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu hizmet binası açılışı ve akademik giysi törenine katılan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, akademisyenlerin heyecanına ortak oldu.

Başkan Üzülmez, Akademisyenlerin Heyecanına Ortak Oldu

Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törene Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Kesen, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, rektör yardımcıları, dekanlar, senatörler, akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri ile aileleri katıldı.

Kartepe Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Sami Karacan, okul ile ilgili bilgiler vererek, “20 yıldır aktif olan okulumuz, bugün prefabrik binalardan kalıcı fiziki binasına kavuştu. Bunun gerçekleşmesinde emeği olan öncelikle Rektörümüze teşekkür ediyorum. Kurumsal kimliğimiz ve eğitimizin kalitesi açısından önemli bir adım. Artık turizm alanında daha görünür olacağız” şeklinde konuştu.

Üniversite için anlamlı bir gün olduğunu söyleyen KOÜ Rektörü Prof. Dr. Komsuoğlu ise, “15 yılın ardından okulumuz yeni hizmet binasına kavuştu. 7.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Emeği bulunan Sinan Bey ve Tuncay Bey’e teşekkür ediyoruz. Bugün burada ayrıca profesörlüğe yükselen arkadaşlarımız için de tören düzenliyoruz” ifadesinde bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, “Turizm Meslek Yüksekokulumuz Kartepemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun. Burada yetişecek yeni beyinlerle turizmde daha ilerilere gideceğimizden şüphemiz yok” dedi.

Protokolün kurdele kesmesi ardından, düzenlenen ‘Akademik Giysi Töreni’nde ise akademik aşama kaydeden Prof. Dr. E. Soner Çelikkol, Prof. Dr. Işıl Altun, Prof. Dr. Kenan Bek, Prof. Dr. Işık Karakaya, Prof. Dr. Hakan Acar, Prof. Dr. Yüksel Baykara Acar, Prof. Dr. Nevcihan Duru, Prof. Dr. Gencay Zavotçu, Prof. Dr. Safa Bozkurt Coşkun, Prof. Dr. Sebiha Özdemir Özkan, Prof. Dr. Ayşen Ağaçdiken Ağır, Prof. Dr. İrem Yaluğ Ulubil, Prof. Dr. Hakan Demir protokolün elinden cübbelerini giydi.
Kaynak: İHA