Yatağan'da Hastanede Yangın Tatbikatı Yapıldı

Yatağan Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.


Yatağan Devlet Hastanesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, binada çıkan yangının söndürülmesi ve bina içerisinde bulunanların tahliye edilmesi canlandırıldı.

Senaryo gereği sedye ve acil yardım malzemelerinin bulunduğu çantalarla binaya giren sağlık ekipleri, yangının ardından yaralıları ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye taşıdı.

İtfaiye ekipleri ise hastanede çıkan yangında mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. Daha sonra hastane bahçesinde yakılan ateş, itfaiye ekiplerinin yönlendirmesiyle hastane personelince yangın söndürme tüpüyle söndürüldü.

Hastane müdürü İsa Turhan, son zamanlarda ülke genelinde meydana gelen iş kazaları ve afetlere karşı yapılması gerekenleri test ettiklerini söyledi.

Yangın ve tahliye tatbikatının her yıl yapılmasına rağmen ilk defa bu kadar kapsamlı şekilde yapıldığını bildiren Turhan, şöyle konuştu:

"Hastanemizin daha hazırlıklı olması, personelimizin bu konuda bilinçli ve duyarlı olabilmesi için böyle bir tatbikat yaptık. Eksiklerimizi, hatalarımızı görmek açısından uygun olacağını düşündük. Hastaların ve personelin tepkilerini ölçmek için hazırlık yaparak tatbikatı gerçekleştirdik. Başarıyla sonuçlandığını düşünüyoruz."

Kaynak: AA