Vali'den muhtara 'silah' öpücüğü

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, düğünlerde silah atılmaması konusunda muhtarlara uyarıda bulundu. Köyünde silah atılmadığını ifade eden bir muhtarı alnından öpmek için hamle yapan Vali Güner, “Dudağını uzatma, alnında öpeceğim" diye espri yaptı.

Vali'den muhtara 'silah' öpücüğü
Vali Güner, ilçeleri tanımak için gerçekleştirdiği ziyaret programına Çobanlar ve Bolvadin ilçeleri ile devam etti. Bolvadin ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretinde Vali Güner, Kaymakam Osman Nuri Canatan, Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Varol ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Ziyaretlerinin ardından Vali Güner, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu konferans salonunda ilçenin İl Genel Meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda ilçeye gerçekleştirilecek olan kamu yatırımları hakkında bilgiler veren Vali Güner, toplantının sonunda ise özellikle düğünlerde silah atılmasının önüne geçilmesi konusunda yapılması gerekenlerden bahsetti. Silah atılması konusunda toplumun bütün kesimi ile topyekün bir mücadelenin şart olduğunu ve düğünlerde silah atmanın bir cahiliğe geleneği olduğunu kaydetti.

Vali Güner, ilçeye veda sırasında Nusretli Köyü Muhtarı Fahri Gündoğan’nın köyünde silah atılmadığını belirtmesi üzerine Vali Hakan Yusuf Güner, muhtarı alnından öperek yürekten tebrik ettiğini belirterek, bu uygulamanın diğer köy ve mahallelere örnek olması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA