Trabzon'daki Sağanak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da Cuma ve Cumartesi günleri de şiddetle yağmur beklendiğini bildirdi.


<p align="JUSTIFY">Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da öğle saatlerinde şiddetli yağmur ve dolunun etkili olduğunu, su baskınları meydana gelen yerlere zamanında müdahale ettiklerini ifade etti.

<p align="JUSTIFY">Yağmur ve dolu nedeniyle vatandaşların zaman zaman zor anlar yaşadığını bildiren Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

<p align="JUSTIFY">"Trabzon Büyükşehir Belediyesi 47 araç ve 148 personelle su baskını olan yaklaşık 120 yere müdahale ederek oluşabilecek can ve mal kaybının önüne geçti. Büyükşehir ekipleri, su baskını olan yerlerde yaptığı su tahliyelerinin ardından cadde ve sokakları yıkayarak kısa sürede vatandaşın hizmetine sundu. Şiddetli yağmur ve rüzgar sonucu bazı yerlerde ağaçlar devrilirken, ekipler devrilen ağaçları kısa sürede keserek bulundukları yerden kaldırdı."

<p align="JUSTIFY">Gümrükçüoğlu, şiddetli yağmurun daha çok kent merkezi ile Akçaabat ilçesinde etkili olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine Karayolları, DSİ ve Ortahisar Belediyesi ekiplerinin destek verdiğini kaydetti.

<p align="JUSTIFY">Meteorolojiden alınan bilgiye göre, 20 dakika içerisinde metrekareye 35 kilogram yağmurun düştüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, yağmurun dolu ile şiddetli şekilde yağması sonucunda bazı yerlerde ani su baskınlarının oluştuğunu ifade etti.

<p align="JUSTIFY">Gümrükçüoğlu, Trabzon'da Cuma ve Cumartesi günleri de şiddetli yağmur beklendiğine dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

<p align="JUSTIFY">"Meteorolojiden alınan bilgiye göre Cuma günü saat 14.00'den, Cumartesi günü öğle saatlerine kadar Trabzon'da kuvvetli sağanak bekleniyor. Trabzon'da aşırı yağmur sonucu ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı yetişmiş personelden oluşan ekipleri hazırladık. Şiddetli yağış sonucu oluşan su baskınlarına da zamanında müdahale ediyoruz."

<p align="JUSTIFY">

Kaynak: AA