Seydişehir Belediyesi Halk Ekmek Fırını Üretime Yeniden Başladı

Seydişehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan Sebeltaş A.Ş. bünyesindeki halk ekmek fırını, üretime yeniden başladı.


Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5 yıldır kapalı kalan fırını halkın isteği üzerine yeniden faaliyete geçirdiklerini dile getirdi.

Başkan Tutal, göreve geldikleri günden buyana halkın hizmetinde olmaya çalıştıklarını belirterek, "Halk ekmek fırını, vatandaşımızın kaliteli, lezzetli ve daha ucuza alabilmesi için hizmete girmiştir. İlçemizin uzak mahallelerinde de servis aracımızla ekmek satıyoruz. Vatandaşımızın hijyenik bir ortamda üretilerek satışa sunulan ekmeğini ağzının tadıyla sofrasına ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

250 gramlık ekmeğin 70 kuruştan satılacağını ifade eden Tutal, "Halk ekmek fırınında, zarar ettiği gerekçesiyle 5 yıldır üretim yapılmamaktaydı. Gerekli değerlendirmeleri yaptık, fırınımıza iki adet yeni makine alarak doğalgazlı sistemle üretime başladık. 250 gramlık ekmeğin satışını 70 kuruş olarak belirledik. 10 bin ekmek üretim kapasiteli fırınımızda şuanda günlük olarak 4 bin normal ve kepekli ekmek çıkartıyoruz. Çıkartılan ekmek sayısını talebe göre artıracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA