Sel Sularına Kapılan Yaşlı Kadın Aranıyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaşanan sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan Fakize Kalfalı (55); AFAD, jandarma ve köylüler tarafından aranıyor.

Sel Sularına Kapılan Yaşlı Kadın Aranıyor
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Asmalıdere Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur sele neden oldu. Dere kenarında bulunan ev ve ahırlar sular altında kaldı. Metrelerce yüksekliğe ulaşan sel suları, önüne ne kattıysa sürükledi.

Manyas Gölü’ne açılan dere yatağında ev ve ahırı bulunan Pakize Kalfalı, hayvanlarını kurtarmaya çalışırken bir anda sel sularına kapıldı. Derede metrelerce sürüklendiği söylenen Kalfalı için, dün gece yarısına kadar köylüler ve AFAD tarafından arama çalışması başlatıldı. Çalışmalara gece yarısı son verilirken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arama çalışmalarına yeniden başlandı. AFAD ve jandarma ekipleri, köylülerin de desteğiyle dere yatağında arama çalışmaları yapıyor.

Sel suları, Kalfalı ailesine ait bir otomobili de sürükleyerek dere yatağına kadar getirdi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi. Çalışmalar, sel sularının yaklaşık 20 ev ve ahırdan taşıdığı eşya ve molozlar nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Pakize Kalfalı’nın eşi, çocukları ve yakınlarının umutlu bekleyişi sürerken, köyde sular altında kalan cami, ev ve ahırlarda temizlik çalışmaları yapılmaya başlandı.
Kaynak: İHA