Pistte Ambulans Sürüş Eğitimi

Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin Sağlık Müdürlükleri bünyesinde görev yapan ambulans şoförlerine, ambulans sürüş eğitimi verildi.


Gümüşhane Sağlık Müdür Yardımcısı Emrah Akyüz'ün organizasyonu ile Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin'den 20 personele, sürüş teknikleri öğretildi.

Ambulans sürüşleri konusunda daha deneyimli ve pratik personel yetiştirmek ve vakalara süratle müdahale etmelerini sağlamak amacıyla, 4 uzman eğitmen gözetiminde bir takım teorik testlerden geçen ambulans şoförleri, birinci günde aldıkları teorik bilgileri, Köse ilçesine 25 yıl önce sadece 1 kilometrelik pisti yapılan Köse Havaalanı'nda pratik olarak uyguladı.

Akyüz, bölge olarak Doğu Karadeniz'in coğrafik yapı açısından çok engebeli yapıya sahip olduğunu belirterek, "Ambulans sürücülerine ve yardımcı sağlık personeline acil ve panik firen durumunda nasıl davranılması, ambülansın nasıl park edilmesi, dar yollarda nasıl gidilmesi gerektiği, kaymalarda ne gibi müdahalelerde bulunmaları ile ilgili eğitimler verildi" dedi.

Köse Havaalanı'nın eğitim açısından uygun olduğunu ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:

"Piste yerleştirilen dubalarla sürücülere, virajlı yollarda nasıl manevra yapacağı, kayganlı yolda nasıl araç kullanılacağı eğitimi verildi.

Piste köpüklü su serilerek kaygan yolda dikkat edilmesi gerekenler pratik olarak gösterildi. Eğitimin ana konusu emniyetli sürüştü. Ambulans sürmek diğer araçları kullanmaktan daha değişik teknikler gerektiriyor. Hava alanına kurulan T sokak, dokuma parkuru, kaçamak manevra, kontrollü firen, şerit değiştirme, slalom gibi parkurlarda eğitimin oldukça başarılı geçtiğini gözlemledim. Bu nedenle de çok memnun kaldık. Eğitimimize imkan sağlayan Köse Kaymakamlığı ve Köse Belediyesine teşekkür ediyoruz."

Ambulans sürüş eğitimini, Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Daire İşleri Başkanı Hakan Çimen, Mali İşler Başkanı Ekrem Akbaş, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ufuk Yazıcı da izledi.

Kaynak: AA