Menemen Belediyesi'ne 'Hayvan Haklarına Muhalefet' Yaptırımı

Menemen Belediyesi'ne 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesinin a bendindeki "hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek" ifade gereğince idari yaptırım uygulandı.


Alınan bilgiye göre, İzmir Valisi Mustafa Toprak, kendisine sosyal paylaşım sitesi üzerinden iletilen "Menemen'de hayvan haklarına aykırı durum olduğu" yönündeki şikayetler üzerine ilçede inceleme başlattı.

Konuya ilişkin internetteki twitter hesabından açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, şunları fiade etti:

"Menemen Belediyesine ait Sevgi Yolundaki yerlerle ilgili olarak 5199 Sayılı Kanunun 14. maddesi a bendi gereğince idari yaptırım uygulanmıştır. Belediye Başkanlığına kanun maddesine muhalefeti nedeniyle idari para cezası tahakkuku yanında, hayvanların yoldan kaldırılması ve bu faaliyetlerin Hayvanları Koruma Kanununa uygun olarak gerçekleştirilmesi ve gereğini ifası için talimat yazılmasına kararı verilmiştir. Konu bundan sonra da kanunen yetkili olan Orman ve Su İşleri İzmir Şube Müdürlüğü tarafından bizzat takip edilecektir."

Kaynak: AA