Bisikletçiler Lapseki İlçesinde Mola Verdi

"Kurtuluştan-Kurtuluşa Bisiklet Turu" adı altında gerçekleştirilen organizasyona katılan 150 bisikletli sporcu, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde mola verdi.

Bisikletçiler Lapseki İlçesinde Mola Verdi

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Kurtuluştan-Kurtuluşa Bisiklet Turu" adı altında gerçekleştirilen organizasyona katılan 150 bisikletli sporcu Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde mola verdi. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Ak Parti Meclis Üyelerinin de katılımıyla Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görev yapan Genel Koordinatör Fedai Din eşliğinde 150 sporcu bir araya geldi. Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görev yapan Genel Koordinatör Fedai Din Kaymakam Tavlı'ya parkur ve müsabaka hakkında bilgiler verdi. Genel Koordinatör Fedai Din, “Bu sene ‘Kurtuluştan-Kurtuluşa Bisiklet Turu’ adı altında 3’üncüsünü düzenlediğimiz organizasyonumuz devam ediyor. Osmanlı'nın başlangıç meridyeni olan Söğüt'ten başlayıp ayak izlerini en sağlam şekilde bıraktığı Bilecik, İznik, Yenişehir, Bursa ve Balıkesir'den sonra Osmanlı Ruhunun Türkiye Cumhuriyeti olarak dirildiği Çanakkale'ye kadar tarih yolculuğuna pedallarla şahit oluyoruz. 150 bisikletçinin katılımlarıyla 14 Eylül 2014 tarihinde başlayan yolculuğumuz farklı inanç ve kültürlerin kavşak noktalarından geçti. Proje kapsamında turnuva güzergahımız beş bölümden oluşuyor. Biga ve Çanakkale bölgesinde 250 bin şehidimize selam vererek turumuzu sonlandıracağız" dedi.

Sporcular yol yorgunluğunu atarken hatıra fotoğrafları da çekmeyi ihmal etmedi. 150 bisikletli sporcu Lapseki Devlet Hastanesi önünden hareket ederek Çanakkale iline doğru yol alacak.
Kaynak: İHA