Ayvalık Engelliler Şenliği

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 22'incisi düzenlenen Engelliler Şenliği programı kapsamında, 600 zihinsel engelliye yoga ve meditasyon teknikleriyle terapi yaptırıldı.


Ayvalık Yoga Derneği Eğitmeni Hüsnü Ünver tarafından 30 ile 50 kişilik gruplar halinde yapılan yogada, engellilere doğru nefes alma teknikleri öğretildi.

Sağlıklı olmanın temel prensibinin doğru nefes alıp vermek olduğunun altını çizen Ünver, şunları kaydetti:

"Engellilere, beden sağlığı, zihin sakinliği ve ruh huzuru için yoga yapmanın önemini anlatıyoruz. Sağlıklı olmanın temel prensibi doğru nefes alıp vermek. Doğru nefes alabilmek için insan bedeninde alt, orta ve üst olmak üzere üç bölüm bulunuyor. Akciğerlerde ön ve arka bölümlerde ikişer ve ortada da kalp olmak üzer beş adet lob vardır. Yani kalbimiz akciğerin loblarından biridir. Erkeklerde 6 litre, kadınlarda ise 4 litredir akciğerin kapasitesi. Günlük yaşamda insanların oksijen tüketimi ortalama 250 cc ile yarım litre arasındadır."

Günde yaklaşık 3 saat engellilerle yoga ve meditasyon çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ünüvar, "Çalışmalarda gözlemlediğimiz kadarıyla engelliler son derece başarılı. Buda bizi memnun ediyor" dedi.

Kaynak: AA