Asırlık Çitlembik Ağacına Şehzadeler Sahip Çıktı

Şehzadeler Belediyesi, Çınarlıkuyu Mahallesi’nde bulunan asırlık çitlembik ağacına sahip çıktı.

Asırlık Çitlembik Ağacına Şehzadeler Sahip Çıktı
Ağacın altında düzenleme yapılarak, uygun yerlere konulacak banklarla birlikte mahalle sakinlerinin vakit geçirebileceği yeni bir dinlenme alanı oluşturulacağı belirtildi.
Köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde çevre düzenlemesi ve temizlik çalışması başlatan Şehzadeler Belediyesi, Çınarlıkuyu Mahallesi sakinlerinin talebini geri çevirmedi. Asırlık çitlembik ağacının gölgesinden faydalanmak amacıyla, ağacın altında dinlenme alanı yapılması için çalışma başlatıldı. Proje aşamasında olan çalışma hakkında bilgiler veren Başkan Çelik şöyle konuştu: “Çınarlıkuyu Mahallesi’nde bulunan asırlık çitlembik ağacının altında güzel bir dinlenme alanı yapmayı planlıyoruz. Mahalle sakinlerimizin isteği de bu doğrultuda. Ağacın altını temizleyip, yeni döşemeler yaparak daha işlevsel bir hale getireceğiz. Banklarımızı ve çöp kovalarımızı da uygun yerlere koyacağız. Asfalt yol ile düzenlenecek alan arasındaki eğimli toprağı, duvar ve yeşil alanla yeniden tanzim edeceğiz. Projemiz hazırlık aşamasında. Hem asırlık ağacımızı koruma altına alıyoruz hem de ağacın gölgesinden faydalanmış olacağız. Bittiğinde de mahalle sakinlerimiz için çok güzel bir dinleme alanı olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Aynı mevkideki yeni cami etrafında da çevre düzenlemesi yapılacağını söyleyen Başkan Çelik, “Çınarlıkuyu Mahallemizde bulunan Yeni Camii’nin arka bahçesindeki mevcut ağaçları da budayarak, yabani otları ve çöpleri temizleyeceğiz. Köy halkının oturabileceği bir mekan oluşturacağız.” diye konuştu.

Kaynak: İHA