Almanya’dan Burhaniye'ye Kardeşlerini Görmeye Geldiler

Almanya’nın Hürth şehrindeki Albert-Schweitzer Gymnasium Hürth okulu öğrencileri ve öğretmenleri ile Burhaniye’yi ziyarete geldiler.

Almanya’dan Burhaniye'ye Kardeşlerini Görmeye Geldiler

Burhaniye Belediye Başkan Vekili Süleyman Suavi Söyler ve Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’ı ziyaret eden öğretmenler Celal Toraman Anadolu Lisesi ile aralarındaki projeyi anlattılar.

Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencileri ile krdeş şehrimiz Almanya’nın Hürth şehrinde ki Albert-Schweitzer Gymnasium Hürth okulunda ki öğrenciler birbirlerinin ülkelerinde ki vatandaşlarını konu alan bir röportaj yaparak iki ülke arasında ki göç nedenlerini ve iletişimi irdeliyorlar. Burhaniye Belediye Başkan vekili Süleyman Suavi Söyler ile Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile projeyi paylaşan öğretmenler açıklamalarında bu projenin iki ülke arasında ki kültür alışverişini de geliştirdiğini ifade ettiler.

Günün anısına Burhaniye Belediyesi’ne küçük bir hediye veren Albert-Schweitzer Gymnasium Hürth öğretmenleri Theresa Jikali ve Rini Candell’e Burhaniye Belediyesi adına Başkan vekili Söyler ve Başkan Yardımcı Akkılınç da bölgemizi yansıtan küçük birer hediye verdiler.
Kaynak: İHA