Ak Parti Artvin Milletvekili Kışla, Borçka'daki Muhtarların Sorunlarını Dinledi

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka'da muhtarların sorunlarını dinledi.


Kışla, Borçka Belediyesi binası önündeki bir aile çay bahçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Genel Meclis Üyelerinden Muhammet Çakmak ve Mustafa Kalender, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yerebakan, KÖDES İlçe Müdürü A. Selman Ertürk, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta ve AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk de katıldı.

İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yerebakan ve KÖYDES İlçe Müdürü A. Selman Ertürk tarafından yapılan sunumun ardından Kışla, yaptığı konuşada şunları dile getirdi:

"Hepiniz bizim nezdimizde eşitsiniz bütün köyler bu noktada kaymakamlık, meclis üyeleri, yetkili kardeşlerime inanıyorum ki güzel planlama yapıyorlar ve en acil olanlardan işe başlayarak bir şeyler yapıyorlar. Ben bunlara müteakip olduğum zaman diyelim ki 'şuradan dozeri kaldırıp falan köye işe verin' dediğim zaman başka yerdeki planlanmış iş aksar burada yanlış yapmış olurum hata yapmış olurum. Şimdi Zorlu bölgesinin su problemi varmış çok ciddi maliyetli bir iş yani bunun kÖYDES'ten gelen parayla yapılması mümkün değil. Bakın bir kapalı spor salonu yapıldı, bir sürü çim saha yapıldı, bir hastane inşaatımız başlayacak, bir sağlık meslek lisesini açtık şimdi imam hitap lisesi yapılıyor. Karagöl'e şimdi turizm mastır yolunun projelerinden Macahel bölgesinden 2,5 trilyonluk bir yol ihaleleri yapıldı, yine Güreşen bölgesinde ihaleler yapıldı ta Kemalpaşa'ya kadar yol yapılıyor yeşil hat olarak. Macahel tüneli projeleri ihale edildi, şimdi inşallah önümüzdeki hafta il özel idare ilana çıkacak Güreşen köprüsünün proje ihaleleri inşallah bu ay içinde yapılacak. Arkadaşlar bütün derdim buralara bir şeyler katmak kazandırmak."

Ardından istişare toplantısında bulunan muhtarlar, sırasıyla sorunlarını dile getirdi.

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, muhtarların taleplerini iletmesinin ardından yaptığı konuşmada, "Öncelikle bu toplantının faydalı olduğunu amacına ulaştığını böylece birlikte tespit ettik. Böyle toplantıların olması, sorunların görüşülmesi, paylaşılması bakımından önemli tabi milletvekilimize de teşekkür ediyorum. Şehir içinde olsun köylerimiz olsun bütün sıkıntılarımızı ortak görüyoruz. Bu konuda hem Kaymakamımız olsun hem Özel İdarenin, KÖYDES'in bütün imkanlarını elimizden geldiği kadar kullanıyoruz yani hiçbir köyü ayırt etmeden elimizden geldiği kadar sıkıntılarımızı birlikte halletmeye çalışıyoruz" dedi.

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk de toplantının yararlı geçtiğini ifade ederek katılımcılara ve toplantının gerçekleşmesini isteyen AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA