4.izmir Koyun Keçi Panayırı Seferihisar'ı Şenlendirecek

İzmir Koyun-Keçi Panayırı 20 Eylül Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile açılacak.

Hayvan sahiplerinin yayla göçleri canlandırılacağı Kortej yürüyüşüne İzmir Valisi Mustafa Toprak da katılacak.
4. İzmir Koyun Keçi Panayırı 20-21 Eylül tarihlerinde Seferihisar’da düzenlenecek. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenecek panayır Cumartesi günü 11.00'de kortej yürüyüşü ile açılacak.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR YÜRÜYECEK
Kortej yürüyüşünde her bahar hayvan sahiplerinin gerçekleştirdikleri yayla göçleri canlandırılacak. Protokol ile birlikte koyun ve keçi sürüleri de yürüyecek. Canlandırmada protokol ile birlikte küçükbaş hayvanlar başta olmak üzere at ve çoban köpekleri de yürüyecek. Kortej Seferihisar girişinden başlayıp etkinlik alanına kadar devam edecek. Açılış konuşmaları ile başlayacak olan etkinlik 2 gün sürecek.

AİLELER İÇİN HAFTASONU SEÇENEĞİ
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, 20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan İzmir Koyun Keçi Panayırına tüm İzmirlileri davet etti. Aileler için iyi bir haftasonu seçeneği olduğunun altını çizen Türer: “Çocuklarımız bugün eli toprağa ve hayvana değmeden büyüyor. İzmir Koyun Keçi Panayırı ailelerin eğlenceli zaman geçirebileceği ve doğa ile hem zihnen hem de bedenen temas kurabileceği bir etkinlik. Gerçekleştirilecek yarışmada sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzuları yakından görüp tanıma fırsatı bulacak çocuklar, hazırlanacak özel alanda onlarla hatıra fotoğrafı da çektirebilecek. Farklı etkinlikler ve yöreye özgü özel tadımlar ile hayvan sahiplerimiz tüm yılın yorgunluğunu üzerlerinden atacaklar’’ şeklinde konuştu.

PANAYIRDA YOK YOK!
Küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve sektör temsilcileri Türkiye'nin en modern küçükbaş çiftliklerine ev sahipliği yapan Seferihisar'da düzenlenecek ‘‘İzmir Koyun-Keçi Panayırı’’nda buluşacak. 7 Bölge ve 81 ilimizden gelecek Koyun-Keçi yetiştiricileri, panayırda yılın yorgunluğunu atacak, tadımlarla damaklar şenlenecek. Yetiştiriciler, sektördeki en son yenilikler ve teknolojik gelişmeleri uzman akademisyenlerin katılacağı paneller ile takip edecek. Emek Yem sponsorluğunda düzenlenecek Şampiyon Kuzular yarışması hayvan sahiplerinin yanında özellikle çocuklara neşeli anlar yaşatacak. En güzel Saanen tekesi, en güzel Sakız Koçu, en güzel teke ve en güzel koç yarışmalarının yanında yetiştiriciler, düzenlenecek paneller ile Kuzu besiciliğinde yeni seçenekler ve Kuzu besiciliğinde yüksek kazanç sağlamanın püf noktaları hakkında bilgilendirilecek. Katılımcılar; Halat çekme, Çuval yarışması, Kaşıkla Yumurta taşıma ve yoğurt yeme yarışmalarında mücadele ederek sürpriz hediyeler kazanacak.
Kaynak: İHA