1.pertek Dağ Bisikleti Festivali

Pertek Kaymakamı Memiş İnan, 27-28 Eylül tarihlerinde Pertek ilçesinde 1. Dağ Bisikleti Festivali düzenleyeceklerini söyledi.


İnan, Pertek ilçesinde özel bir termal tesiste basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bisikletin akaryakıtlı ve akülü araçlara bir alternatif olduğunu gibi kullanımının insan sağlığına son derece faydalı ve doğa dostu olduğunu belirtti.

Yarışların ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade eden İnan, "Bisiklet yarış amaçlı kullanıldığı gibi daha çok eğlence ve ulaşım amaçlıda kullanılmaktadır. İnsanların aklına Tunceli deyince bir imaj oluşuyor. Amacımızda Tunceli'nin ve Pertek ilçesinin insanların aklında oluşan imajını biraz daha pozitif yöne çekmektir. Bu ulusal çapta yapacağımız yarışmayla inanıyorum ki bir gün insanlar internette Pertek diye arama yaptıklarında kötü olaylardan ziyade ilçemizde ulusal çapta yapılmış dağ bisikleti yarışlarını görecektir. Yarışların bu anlamda Pertek ilçesinin kültürel ve turizm anlamında cazibe merkezi olması yolunda bir damlada olsa katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Yarışmalarla ve sonrasında ilçede bisiklet sporunu sevdirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan İnan, "Tüm okullarımızın katılımıyla bisiklet bilgi yarışması düzenleyeceğiz ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda öğrencim gören öğrencilerimize bir bisiklet takımı kurmayı planlıyoruz. Çocuklarımız bir takım ruhu içerisinde ilçe dışında faaliyetlere katılarak özgüvenlerini artıracaklar. Bu sayede ilçemiz bir spor dalında Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılacak yarışlarda temsil edilecektir" diye konuştu.

Yarışların erkeklerde 4, bayanlarda ise bir kategoride düzenleneceğini anlatan İnan, yarışmacılara toplamda 15 bin lira ödül dağıtacaklarını ayrıca yarışları tabana yaymak için vatandaş kategorisi düzenlediklerini ve ödül olarak altın vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA