Tehlikeli Yolculukları Sona Erecek

Bağlantı yolları olmadığı için evlerine ulaşımı 15 yıldır kendi imkanlarıyla yaptıkları teleferik hatlarıyla sağlayan Çatalpınar ilçesi Gündoğdu ve Işıktepe Mahallesi sakinleri, yollarının yapılmasıyla "tehlikeli" yolculuktan kurtulacak.


Konunun Ordu Büyükşehir Belediyesine bildirilmesi üzerine yol yapım çalışmalarına başlayan yetkililer, teleferikle gerçekleştirilen zorlu yolculuğa kısa bir sürede son vermeyi amaçlıyor. Yaklaşık 4 kilometrelik yolun çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, yolu Kurban Bayramı öncesinde hizmete açmayı planlıyor.

Mahalle sakinleri yaklaşık 25 yıldır ulaşımla ilgili bölgede ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, buna çare olarak da 15 yıl önce kendi imkanları ile teleferik hattı kurduklarını anlattı.

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Cemil Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıl önce bütün köylü bir araya gelerek kendi imkanlarıyla 3 kilometrelik 3 teleferik hattı inşa ettiklerini belirterek, "Fındık zamanı 70 tonu geçen fındığımızı evlerimizin önüne teleferikle çok zor şartlar altında çekiyorduk. Ordu Büyükşehir Belediyesi talebimize hızla cevap vererek yol yapım çalışmalarına başladı.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Işıktepe Mahallesi sakinleri ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin konuya el atmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadıklarını, geçmişte cenazeleri dahi evlerine götüremediklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Yılmaz Uzun, hastalanan çocuklarını tek tel üzerinde hareket eden, son derece tehlikeli teleferikle zor şartlar altında hastaneye götürmeye çalıştıklarını belirterek, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekipleri olmasaydı bizim için bu yolun yapımı hayal olarak kalacaktı" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz da kısa bir süre önce yapımına başladıkları 4 kilometrelik yolun yaklaşık 3,5 kilometrelik kısmının tamamlandığını, yol yapım çalışmasının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanmasının hedeflediğini kaydetti.

Yılmaz, mahalle sakinlerini teleferik derdinden kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA