Simav'da Domates Hasadı Başladı

Simav Ziraat Odası BaşŸkanı Kadir Bütüner, ilçede yaklaşŸık 3 ay önce dikilen salçalık domateslerden ürün almaya başŸladıklarını bildirdi.


Mayıs ayının son haftasında 57 dönümlük araziye domates dikimi yaptıklarını belirten Bütüner, şŸöyle konuşŸtu:

"YeşŸilova Mahallesi'ndeki 17 dönümde ilk domatesleri toplamaya başŸladık. Domatesleri alacak firma sahibi Cemal Ok, ilçemize gelerek ürünleri inceledi. ǜrün kalitesinin çok iyi olduğŸunu söyledi.

YeşŸilova Mahallesin'de 17 dönümlük alanda ilk salçalık domatesleri toplamaya başŸladık. Verimden oldukça memnunuz. Hedefimiz 2015 yılında 2 bin dekar alanda salçalık domates ekimi yapmak. EğŸer 2 bin dekarda domates dikimi yapmayı başŸarabilirsek, Cemal Bey salça fabrikasını buraya kuracak. ǖzel sektörün yatırımı ile bölgemizin istihdamına çözüm bulmayı hedefliyoruz. İnşŸallah hedeflerimizi gerçekleşŸtirir ve bölgemiz çiftçisine hayırlı olur."

Firma sahibi Cemal Ok da Manisa ve Balıkesir bölgelerinde üretim yaptıklarını dile getirdi.

Simav'da üretim için büyük bir potansiyelin olduğŸunu ifade eden Ok, "Burada, ekimi biraz daha önce yapıp, ürünü sezonunda toplamak gerekiyor. ToprağŸın verimi çok güzel. Biraz daha bilinçli yapılırsa çok daha güzel üretim olacaktır. Ziraat Odası ile bir anlaşŸma yaptık. Bu yılın ilk ürünlerini aldık. İnşŸallah bu artarak gidecek ve biz de Simavlı üreticimize verdiğŸimiz sözleri yerine getireceğŸiz" diye konuşŸtu.

 
Kaynak: AA