Seydişehir Müftüsü Demirel, Göreve Başladı

Seydişehir Müftülüğü görevine atanan Afyonkarahisar İscehisar İlçe Müftüsü Kemal Demirel göreve başladı.


Seydişehir Müftüsü Sıtkı Beydilli'nin Erzurum ili Palandöken İlçe Müftülüğü'ne atanması sonrası boşalan müftülük görevine atanan Afyonkarahisar İscehisar Müftüsü Kemal Demirel göreve başladı.

Müftü Kemal Demirel, "Seydişehir manevi olarak etkilendiğim bir ilçe. Burada Seyit Harun Veli'nin, Hacı Abdullah Efendi'nin, Memiş Efendi'nin torunlarına hizmet vermek benim için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Rabbim mahcup etmesin; Seydişehirimize güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin" diye konuştu.

- Müftü Kemal Demirel Kimdir?

1969 yılında Afyon İli İhsaniye İlçesi Eynehankuzviran köyünde doğan Müftü Demirel, ilkokulu 1981 yılında kendi köyünde bitirdi. 1988 yılında Afyon İmam-Hatip Lisesi'den mezuniyetine müteakiben Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne giren Demirel, 1993 yılında İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Memuriyete 1990 yılında İmam-Hatip olarak başlayan Müftü Kemal Demirel, 1995 yılında Kütahya İlinde vatani görevini yaptı. 1996 yılında başladığı Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İhtisas Kursunu 1998 yılında başarıyla bitirerek aynı yıl Manisa İli Alaşehir İlçesine vaiz olarak atandı. 1999 yılında girdiği Müftülük sınavını kazanarak Kastamonu İli Çatalzeytin İlçe Müftüsü olarak atandı. Son olarak Afyonkarahisar İscehisar İlçe Müftüsü olarak görev yapan Müftü Kemal Demirel, 8 Eylül 2014 tarihinden itibaren Seydişehir İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: AA