(özel Haber) Bursa’da Atm’ye Yapışkanlı Düzenek

Bursa’da bir bankanın ATM cihazına dolandırıcılar tarafından yapışkanlı düzenek kuruldu.

(özel Haber) Bursa’da Atm’ye Yapışkanlı Düzenek
Para çekeceği sırada bu sistemi fark eden vatandaş, polisi ekiplerine durumu bildirerek dolandırılmaktan kurtuldu.
Olay, Yıldırım ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki bir bankaya ait ATM’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir vatandaş para çekmek için ATM’ye geldi. Bankamatikte para çekme işlemini onaylayan kullanıcı, paralarının sayılma sesine kadar duyulduğunu ancak gözden para çıkmadığını anlayınca kartında ki limit bilgilerini kontrol etti. Çekeceği ücretin bakiyeden düşüldüğünü gören vatandaş, önce bankayı, ardından da polis ekiplerine durumu bildirdi.

DİKKATİ SAYESİNDE DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU
Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, durumun dolandırıcılık vakası olduğunu ortaya çıkardı. Yapışkanlı düzeneğin gözden çıkarılması sonucu çekmek istediği parayı alan vatandaş, dikkati üzerine dolandırılmaktan kurtuldu. Olay yeri inceleme ekipleri, yapışkanlı düzeneği incelemek üzere emniyete götürürken, polis ekipleri de düzeneği kuran şahıs ya da şahısların yakalanması için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

YAPIŞKANLI DÜZENEK NEDİR?
Son zamanlarda bankamatiklerde sıkça görülen ve birçok vatandaşın bu düzenek yüzünden dolandırıldığı sistem de dolandırıcılar, ATM içine yapışkanlı bir düzenek yerleştiriliyor. ATM'den çekilmek istenen para bu düzeneğe takılıyor. Teknik bir sıkıntı olduğunu düşünen kullanıcı, ATM önünde ayrılırken, düzeneği yerleştiren kişiler gelip paraları alıyor.
Kaynak: İHA