Matso Hizmet Standardı Oluşturdu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın, etkin, verimli, hesap verebilir, şeffaf bir kamu yönetimi oluşturmak amacıyla yapılan tüm işlemleri süre ile belirlediklerini belirterek üyelerin işlemlerinin ne kadar sürede yapılabileceğini gösteren hizmet standardı şeması hazırladıklarını söyledi.

Matso Hizmet Standardı Oluşturdu

Kamu hizmetlerinin hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Akın,"Belirlediğimiz hizmet standardı çizelgesini www.matso.org.tr web sayfamızda bulunan hizmetlerimiz bölümünde yayınladık. Yapılan işlemlerin ne kadar sürede ve ne kadar maliyete yapılacağını gösteren şema var. Sicil Şube Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Servisi tarafından gerçekleştirilen işlemler çizelgede detaylı bir şekilde yer alıyor. İşlemler çok daha kısa sürede hazırlanmasına rağmen en geç sürede tamamlanma durumu göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır" dedi.

Akın hizmetlerden bazılarının en geç tamamlanma süreleri ve ücretlerini ise şöyle açıkladı:
"Sicil Şube Müdürlüğü biriminde geçekleşen işlemlerden gerçek kişi yeni kayıt ve şube kaydı 45 dakikada gerçekleşiyor. Vergi Dairesi Müdürlüğüne yatan harç 310 TL 80 kuruş, oda 830 TL, ilan 70 TL. Limited şirketi yeni kayıt 60 dakikada içeresinde gerçekleşiyor. Harç muaf, oda 1240 TL, ilan ise kelimesi 35 kuruştur. Limited şirketi şube kayıt 60 dakikada içeresinde gerçekleşiyor. Harç 1534 TL, oda 1240 TL, ilanın kelimesi 35 kuruştur. Ticaret ve Sanayi Servisi’nde gerçekleşen kapasite raporu ise en geç 5 gün içerisinde tamamlanıyor. Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne yatan harç 300 TL, oda ücreti ise 175 TL’dir. Personelimiz işlemleri belirtilen süreden önce tamamlayarak üyelerimize teslim ediyor."
Kanunlar çerçevesinde bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını hatırlatan Akın, 'Üyesi Mutlu Bir Oda', 'Ekonomisi Güçlü Bir Manavgat' için çalıştıklarını belirtti.

Oda üyelerinin işlerinin ne kadar sürede tamamlanacağını bilmeleri dolayısıyla kuruma olan güvenin daha da arttığını ifade eden Akın, sistemle birlikte personelinde çalışma performansında artış olduğunu kaydetti.

Hedeflerinin Kaliteli Yönetim Sistemi’nin sürekliliğini ve çalışanların gelişimini de sağlayarak üye memnuniyetini sürekli arttırmak olduğunun altını çizen Akın, üyelere hızlı ve doğru hizmet vererek işlerinin zamanında yetişmesi için çaba gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA