Kırıkhan'da 'Kent Konseyi' Toplantısı

Kırıkhan ilçesinde "Kent Konseyi" toplantısı gerçekleştirildi.


Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz, Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, günümüzün değişen şartları içerisinde bir ilçedeki sorunların sadece kaymakamlık ve diğer resmi kuruluşlarla değil el ele vererek çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Sivil toplum kuruluşlarının, Kent Konseyine çok başarılı bir şekilde öncülük ederek problemlerin daha sağlıklı bir şekilde çözülmesini sağlayacağını ifade eden Uyumaz, "Daha önce görev yaptığım yerde Kent Konseyi'nin çok başarılı işler yaptığını gördüm. Burada da aynı şekilde olabilir" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise Kent Konseyi'nin önemine vurgu yaparak "Ben değil, biz odaklı hizmeti" Kırıkhan'a yerleştireceklerini kaydetti.

Bir memleketin kalkınmasının, gelişmesinin ekonomik ve sosyal olarak bir noktaya gelmesinin ancak biz odaklı çalışmayla olacağını ifade eden Öntürk, konsey konusunda geç kalındığını, ama her şeyin bir başlangıcı olduğunu söyledi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da konseyin, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma açısından önemli olduğunu belirtti.

Toplantıya, kurum müdürlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Kaynak: AA