Kemalpaşa'daki Cinayet

Kemalpaşa ilçesinde, eski nişanlısı ile babasını av tüfeğiyle vurarak öldüren, annesini yaralayan ve hakkında 3 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.


İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya eşi ve kızını yitiren Bingül Çelik, kızı Canan Binici ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Serdar Büberoğlu, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor alınması için gönderildiği Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nde rapor için müşahede altında tutulduğundan duruşmaya getirilmedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinden ve Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'ndan sanık hakkında verilecek raporların beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Basın açıklaması

Bu arada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde, öldürülen Nuray ve Hasan Çelik'in ailesi ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Platform üyesi Ceren Ağhan, kadın cinayetlerini durdurulması için "kadın hareketi"nin 5 maddelik taleplerini sıralamak istediğini belirterek, cumhurbaşkanı, başbakan ve meclisteki bütün parti liderlerinin kadına yönelik şiddeti kınamamaları, 6284 sayılı koruma kanununun etkin uygulanması, ceza kanunda caydırıcı ceza olması, kadın bakanlığı kurulması, cinsiyet ve cinsel yönelik eşitsizliğini esas alan yeni anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

-Olayın geçmişi

Kemalpaşa ilçesinde, 27 Ekim 2013 tarihinde 1 yıl önce ayrıldığı nişanlısının İzmir Caddesi'ndeki evine giden Serdar B, evdekilerin balkona çıkması için cama taş atmış, önce balkona çıkan Hasan Çelik'i,ardından Nuray Çelik'i av tüfeğiyle vurup öldürmüş, Bingül Çelik'i ise yaralamıştı.

Kaynak: AA