Halkapınar'da İlkokul Öğrencilerine Sağlıklı Yaşamın İpuçları Verildi

Halkapınar'da ''SağŸlıklı YaşŸam ve Hareket Yılı'' etkinlikleri kapsamında ilkokul öğŸrencilerine yönelik sağŸlıklı beslenme, obezite ile mücadele ve hareketli yaşŸamın önemi anlatıldı.


Halkapınar Toplum SağŸlığŸı ve İlçe Milli EğŸitim Müdürlüklerinin ortaklaşŸa düzenlediğŸi 'Kahvaltımı Yaptım Meyvem LJantamda' ve 'Balon ve Uçurtma' etkinlikleri, Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleşŸtirildi.

İlk olarak Pansiyon yemekhanesinde Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Belediye BaşŸkanı Fahri Vardar ve İlçe Milli EğŸitim Müdürü Abidin ǜnal ile kahvaltı yapan ilkokul öğŸrencilerine, İlçe SağŸlık Müdiresi Doktor Duygu Sucu öğŸrencilerle tek tek ilgilenerek sabah kahvaltısının önemini anlattı.

Daha sonra Yatılı Bölge Ortaokulu Sosyal Hizmetler Salonunda çocuklara temel beslenme alışŸkanlığŸı ve şŸişŸmanlıkla mücadele konularını anlatan görüntüler izlettirildi.

Halkapınar İlçe SağŸlık Müdiresi Dr. Duygu Sucu burada yaptığŸı kısa konuşŸmasında dengeli ve düzenli beslenmenin yanı sıra açık havada yürüyüşŸ, güneşŸ ışŸınlarının faydaları ile 'D' vitamininin önemi hakkında öğŸrencileri bilgilendirdi.

İlk ǖğŸretim Haftası Kutlama Etkinlikleri kapsamında ise öğŸrenciler balon ve uçurtmalar ile neşŸeli dakikalar geçirdiler. ǖzellikle Uçan balonların gökyüzüne bırakılma anı, renkli görüntüler oluşŸturdu.

Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey ise programlar sonrasında yaptığŸı açıklamada, ''ǖğŸrencilerimiz için düzenlenen ''2014 SağŸlıklı YaşŸam ve Hareket Yılı'' ve ''İlköğŸretim Haftası Kutlama'' programları kapsamında, ilkokul öğŸrencilerimiz ile birlikte vakit geçirmek, onlara örnek olmak amacı ile buradayız'' dedi.

Hareketsiz yaşŸamın birçok hastalığŸı beraberinde getirdiğŸine dikkat çeken Kocabey, bunun önüne geçmek için sağŸlık personelimiz ve öğŸretmenlerimiz ile birlikte yoğŸun çaba sarf edeceklerini belirtti.

 
Kaynak: AA