Giresun Güney Çevre Yolunun Yapımı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Güney Çevre Yolu için 1.5 yıl önce planlama, arazi tespiti, jeolojik durum tespiti yapıldı. Proje hazırlanıyor. Giresun'un kurtuluşu güneyden geçirilecek yoldur" dedi.


Aksu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Giresun Belediyesi olarak kentin bir an önce doğalgaza kavuşmasını sağlamak için gereken her türlü desteği sağladıklarını belirtti.

Giresun'da doğalgaz çalışmalarının 2011 yılında başladığını, bugüne kadar da toplam 63 kilometre doğalgaz hattı döşendiğini kaydeden Aksu, yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı çalışmaların yavaş ilerlediğini aktardı.

Doğalgaz dışında kent genelinde elektrik, mobese ve internet hattı döşeme işlemlerinin yapıldığını vurgulayan Aksu, "Elektrik hatları yeraltına alınıyor, yine emniyet müdürlüğünün mobese hat döşeme işlemleri devam ediyor. Şimdi internet için bir firmanın başvurusu var. Şehir dört bir koldan kazılıyor, biz kapatmaya çalışıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile hızlı bir üstyapı çalışması başlatacağız" diye konuştu.

Aksu, Giresun'da güney çevre yolunun yapımı için çalışmaların başlatıldığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"1998 yılından beri güney çevre yolunun yapımını savunuyorum. Bu benim en büyük arzumdu. Sonunda da gerçek oluyor. Güney çevre yolu için 1.5 yıl önce planlama, arazi tespiti, jeolojik durum tespiti yapıldı. Proje hazırlanıyor. Giresun'un kurtuluşu güneyden geçirilecek yoldur."

Kaynak: AA