Şeker Hayat Atölyesi, Güz Kermesi Düzenledi

Down sendromlu gençlere eğitim, el sanatları, bahçıvanlık ve çiçek bakımı kursları verilen Eyüp Belediyesi Şeker Hayat Atölyesi, güz kermesi düzenledi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çocuklar yıl boyunca ürettikleri hediyelik eşyalar, tarihi Eyüp oyuncakları, bebekler, geleneksel el sanatı ürünleri, nikah şekerleri, yapma çiçekler ve Şeker Hayat tarçınlı kurabiyeleri güz kermesinde satışa sundu.

Kermes kapsamında, Faslı Gnaoua Müziği Topluluğu, Afrika müziği eşliğinde gösteri sundu.

Kermese, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu Mohammed Sbihi ve ailesi katıldı.

Belediye Başkanı Aydın, kermeste yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özel çocuklarımızın kendilerine olan öz güvenlerini artırdıkları, hem öğrenip hem de eğlendikleri bu güzel atölyenin İstanbul'daki diğer ilçelere hatta tüm ülkemize yayılmasını gönülden arzu ediyorum. Bugün Faslı müzik grubumuz da onların bu tatlı heyecanına müzik ve danslarıyla eşlik etti. Çok güzel bir tablo ortaya çıktı. Kültürlerin buluşması, renklerin armonisi, sosyal sorumlulukların bu tür etkinliklerle pekişmesi çok önemli."

Kaynak: AA