Sdü Ybem, Tamamlayıcı Tıp Eğitimine Öncülük Edecek

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezince yılın son üç ayında tamamlayıcı tıp alanında kongre ve sempozyum düzenleyecek.


SDÜ YBEM Tamamlayıcı Tıp Birimi Koordinatörü Sedat Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, merkezin geleneksel ve tamamlayıcı tıp eğitimleri alanındaki faaliyetlere ağırlık verdiğini, bu alanda yapılan tanıtımlarla birçok uluslararası kurum ile işbirliğine gidilerek sempozyum ve kongrelerin Türkiye'de yapılmasının sağlanmaya çalışıldığını belirtti.

Bu kapsamda yılın son 3 aylık dönemlerinde tamamlayıcı tıp alanında toplantı, sempozyum ve kongre takviminin çıkarıldığı bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

"İğne ile eklem ve omurga ağrılarının tedavisinde kullanılan proloterapi yöntemi üzerine 2. Klinik Proloterapi Sempozyumu, YBEM'in önderliğinde İstanbul'daki bir otelde 26 Ekim günü gerçekleştirilecek. Sempozyuma Türkiye Proloterapi ve Ağrı Kliniği, İntegratif Tıp Derneği Proloterapi Çalışma Kolu işbirliği ile yoğun bir akademik katılım sağlamayı amaçlıyoruz. 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde ise Ankara'da 1. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi, yine YBEM'in katkılarıyla yapılacak. Çok sayıda üniversiteden akademisyen ve yöneticinin katılacağı toplantıda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ile ilgili bilimsel kanıt düzeyi tartışılacak ve bu yöntemlerin kültürümüze uygun olarak nasıl adapte edilebileceği değerlendirilecek."

Aralık ayının ikinci haftasında ise vücudun belirli bir bölgesinde veya tamamında ozon-oksijen karışımının kullanıldığı bir uygulama yöntemi olan ozon tedavisi ile ilgili İstanbul'da Medikal Ozon Toplantısı düzenleneceğini anlatan Yıldız, "Bu toplantıya Tıbbi Ozon Dernekleri Avrupa İşbirliği Başkanı Dr. Renata Viebahn ve Uluslararası Tıbbi Ozon Federasyonu Başkanı Dr. Adriana Schwartz da gelecek. Tamamlayıcı tıp konusundaki üç etkinlikte SDÜ YBEM önemli rol alacak. Bu Türkiye'nin tanıtılmasına katkı sağlayacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA