Köşk'te güvenlik zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, yarın güvenlik zirvesi yapılacak.

Köşk'te güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, yarın Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, toplantı saat 13.30'da başlayacak.

Bölgedeki son gelişmeler ve Türkiye'ye ilişkin güvenlik konularının ele alınacağı toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katılacak.

rak ve Suriye’deki iç savaş ortamı, terör örgütü IŞİD’in bölgesel etkinliği ve ABD’nin bu örgüte karşı başlattığı operasyon çerçevesinde 17 Eylül Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde kritik bir güvenlik toplantısı yapılacak. Toplantı; Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak görevine başlamasından sonra Çankaya Köşkü’nde yapılan daraltılmış ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı özelliği kazanacak. Toplantının resmi gündemi, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgedeki olağanüstü boyutu olan ve ulusal güvenlik sorunu içeren rutin gelişmeler olarak belirlendi.


İLK TOPLANTI BAŞBAKANLIKTA YAPILMIŞTI


ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü IŞİD ile mücadelede askeri seçeneği öne çıkarması ile uluslararası bir koalisyon için çağrı yapması ve Irak'taki gelişmeler üzerine Başbakanlık'ta 10 Eylül’de olağanüstü güvenlik toplantısı yapılmıştı. Toplantıya, komutanların karargahta giydikleri yazlık çalışma üniformaları ile katılmaları dikkat çekmişti.
Toplantıya; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı efkan ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmıştı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Savunma Bakanı’nın ardından Ankara’ya kritik ziyarette bulunmuştu.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÜVENLİK TOPLANTISI

Bu temaslar ve bölgede yaşanan gelişmelerin ardından 17 Eylül Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde kritik bir güvenlik toplantısı yapılacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Milliyet.com.tr’nin aldığı bilgilere göre toplantıya; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile güvenlik bürokrasisinden önemli görevlerdeki bazı isimler katılacak. Toplantı, saat 13.30’da Çankaya Köşkü’nde yapılacak.