Kafasına Kale Direği Düşen Öğrencinin Beyin Ölümü Gerçekleşti

Tokat Erbaa ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi'nde üzerine kale direği devrilmesi sonucu ağır yaralanan ortaokul öğrencisi Engin Erdoğan'ın beyin ölümünün gerçekleştiği kaydedildi.

Kafasına Kale Direği Düşen Öğrencinin Beyin Ölümü Gerçekleşti

Edinilen bilgiye göre, Erbaa ilçesi Erek Mahallesi’nde bulunan Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde hafta sonu yaşanan olayda kale direği üzerine düşen Engin Erdoğan (15), ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesi’nden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilmişti. GOÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi A.D. Başkanı Doç. Dr. Fatih Ersay Deniz, yaklaşık 3 gündür tedavi gören öğrencinin beyin ölümünün gerçekleştiğini ve ailenin durumla ilgili bilgilendirildiğini söyledi.

Hastanede yoğun bakım önünde umutlu bekleyişini sürdüren baba Yakup Erdoğan, olayda ihmali olan varsa cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Baba Erdoğan, olayın okulların açılmasına bir gün kala Pazar günü olduğunu belirterek, "Oğlum okuluna başlayamadı. Durumu çok kötü. Yaşanan olaydan şikayetçiyim. İhmal olduğunu düşünüyorum. İhmal olmasa böyle olmazdı” diye konuştu.

Erdoğan’ın yengesi Rukiye Erdoğan da ihmal iddiasında bulunarak, “Bir ihmal yüzünden 15 yaşındaki çocuk göz göre göre gidiyor. Doktorlar 'artık ümit yok, beyin hücreleri öldü' diyor. Okul bahçesinde kale direğine asıldığı sırada sırt üstü yere düşmüş, kale direği de üzerine devrilerek suratına gelmiş. Şu an tanınmaz durumda. Allah'tan umut kesilmez, iyileşmesini bekliyoruz” diye konuştu

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA