Başkan Özgüven Pancar Alım Kampanyasına Katıldı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Şeker Fabrikasının 26. Pancar Alım Kampanyasına katıldı.

Başkan Özgüven Pancar Alım Kampanyasına Katıldı

Programa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Süleyman Büker, Pankobirlik Ereğli Başkanı Mustafa Akbel ile çok sayıda davetli ve üretici katıldı

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaptığı konuşmada, “Ereğli bitkisel ve tarımsal üretimde önemli bir potansiyele sahip. Ereğli’nin geleceği tarımsal faaliyet ve sanayiden geçiyor. Ereğli çiftçisi şartlar elverdiğinde örnek bölgelerden aşağı değil. Burada önemli olan darboğazın aşılmasıdır. En önemli öğe olarak karşımıza çıkan suyun kullanımıdır. İtiraf etmeliyiz ki barajdaki su Ereğli için yeterli değildir. En kısa zamanda kapalı sulama sisteminin devreye girmesi gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda suyun daha tasarruflu kullanılması için ilk kıvılcım ateşlenmişti. Ama yeterli değil. Başbakanımız Konyalı. Vekilimiz var. Bürokrasilerimiz en iyi yerlerde görev yapıyorlar. Artık bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Sulama konusunun muhatabı Sulama Birlikleridir. Bir girişim oldu ama gerisi gelmedi. Çifti katkı bedelini ödemez denilerek başlamadan rafa kaldırıldı. Ancak çiftçi de mutlaka üzerine düşen sorumluluğu yerine getirip geleceğini kurtarmak zorundadır. Geçenlerde İlçe Tarım Müdürümüz ile bir hesap yaptık. Ereğli’nin elektrik maliyeti yılda 7-8 milyon TL’yi buluyor. Bu maliyeti aşağı çekmek için mutlaka mevcut sulama sisteminden vazgeçilmeli ve kapalı sulama sisteminin devreye girmesi gerekiyor. Bu konuda çiftçiye ön ayak olup siyasilerin desteği ile Ankara’da kamp kurmak zorundayız” dedi.

Başkan Özgüven, Pankobirliğin Ereğli’ye tarımsal sanayi noktasında yatırım yapması gerektiğini ifade ederek, “1945 yılından beri ‘Ereğli İl olmalı’ mantığı ile yıllardır beklendi. Ama gelinen noktada Ereğli il olmadı. Şeker Fabrikası özelleşsin biz alalım mantığı ile de beklememek lazım. Bir çiftçi kuruluşu olarak Pankobirliğin bu bölgede tarımsal sanayinin gelişmesine önderlik edecek yatırımları getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Özgüven son olarak, çiftçiye bol ve bereketli bir sezon temennisinde bulunurken, fabrika çalışanlarına da kazasız belasız günler diledi.
Kaynak: İHA