Toplum Yararına Çalışma Programında Kadınlara Ayrıcalık İsteniliyor

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu aracılığıyla ihtiyaç duyulan okullara alınacak temizlik elemanlarında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa yönelik İl Genel Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Şengül Şahin açıklamalarda bulundu.

Toplum Yararına Çalışma Programında Kadınlara Ayrıcalık İsteniliyor
İlk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte temizlik eleman ihtiyacı gündeme geldi.

Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü tarafından okullardaki ihtiyaç talebinin alındığını bu doğrultuda önümüzdeki günlerde belirlenecek ihtiyaç sayısına göre kura çekimi yoluyla eleman alınacağı belirtildi.

İl Genel Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Şengül Şahin, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalarda kadınlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında son bir yılda yapılan 93 projede 682 kadın, bin 93 erkek işçinin alındığına dikkat çekti.

Şahin yaptığı açıklamada; Giresun’da 2013-2014’ü kapsayan son bir yıl içerisinde 93 Toplum Yararına Çalışma Programı düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: "Bu programlar kapsamında 682 kadın, bin 93 erkek olmak üzere bin 775 işçi alımı gerçekleştirilmiştir. Kadın ve erkekler kura çekimleriyle belirlenmiş. Ancak erkek ve kadın kotaları ayrı tutulmuştur. Bu alınan işçi rakamlarına göre pozitif ayrımlılık yapılıp yapılmadığını kamuoyu takdir etmelidir. Ancak ilgili kurumlar pozitif bir ayrımcılık yapılmadan kuraların eşit şartlarda çekildiğini ifade etmektedir. Oysa biz kadınlara bu konuda daha fazla öncelik tanınmasını arzu ediyoruz.”
Kaynak: İHA