Soma'ya Eğitim Desteği

13 Mayıs tarihinde Soma'da meydana gelen maden faciası sonrasında yardımsever sivil toplum kuruluşlarının ilçeye yardımları devam ediyor.

Soma'ya Eğitim Desteği


İYİLİK MELEKLERİNDEN ÖĞRENCİLERE YAŞAM ATÖLYESİ
Facia sonrasında Soma'da neler yapılabileceğini araştıran İyilik Melekleri Derneği Soma'da bir okulda öğrenciler için Yaşam Atölyesi hazırlayarak faaliyete soktu. Kurtuluş ilkokulunda yapılan Yaşam Atölyesi açılışına Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İyilik Melekleri Derneği Başkanı Nilay Çeteci, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Soma protokolünün katılımıyla açılışı yapılan Yaşam Atölyesi'nde öğrencilere sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

"HERKES SOMA'YA DOKUNMAK İSTEDİ"
İyilik Melekleri Derneği Başkanı Hilal Çeteci, Soma ile ilgili herkesin bir proje gerçekleştirdiğini, dernek olarak kendilerinin de bir proje geliştirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Somalı çocuklar babalarını, ağabeylerini, yakınlarını kaybetti. Herkes Soma'ya dokunmak istedi. Biz, İyilik Melekleri olarak nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda ilk hedefimiz çocuklar oldu. Dokunabildiğimiz kadar çocuklara dokunabilmek için özel bir perdeyle başlayan bir proje bu. Soma kömür karası dediler. Çocuklar gökkuşağının 7 rengini burada boyasınlar diye yüzlerce boya kalemi getirdik. Soma'daki tüm çocuklara armağan ediyoruz. Bunun için çocuklarımıza okullarında yaşam atölyesi ve sinema salonu yaptık."

GÖNÜLLÜ KALEMLER DERNEĞİ DÖRT BİN KİTAP DAĞITTI
Malatya Gönüllü Kalemler Derneği tarafından da aynı okula içerisinde 3 bin 300 kitabın yer aldığı bir kütüphane oluşturuldu. Derneğin Başkanı Hakan Doğan, Haziran ayında Türkiye İyilik Melekleri Derneği tarafından iletilen bir talep doğrultusunda kütüphane kurulumu ile ilgili bir çalışmaya başladıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Burada yaşanan facia neticesinde güzel bir şeyler yapmayı istedik. Kendilerine destek olarak Soma'ya gelerek kütüphanemizi kurduk. Bunu değerlendirdikten sonra sosyal medya ve çeşitli medya kuruluşlarını kullanarak kitap toplamak için kamuoyuna çağrıda bulunduk. Dört bin kitap toplandı. Güzel bir şey yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah Soma'ya hayırlı uğurlu olur."
Kaynak: İHA