‘sakin Şehir’de Üst Geçidin Kaldırılması İçin Referandum

Ordu'nun 'sakin şehir' (Cittaslow) adıyla da bilinen ilçesi Perşembe'de, 9 ay önce Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçidinin kaldırılması için vatandaşlar sandık başına gitti.

‘sakin Şehir’de Üst Geçidin Kaldırılması İçin Referandum

Ordu'nun 32 bin 100 nüfuslu Perşembe ilçesine Karayolları tarafından 9 ay önce yapılan yaya üst geçidinin kaldırılması için şehir merkezine kurulan sandıkta halk oylaması yapılıyor. Ordu-Fatsa arasındaki çevre yolunun hizmete girmesinden sonra adeta hiç araç geçmeyen Perşembe ilçesinde 9 ay önce yapılan üst geçidin kaldırılıp kaldırılmaması için vatandaşlar sandık başına gidiyor. Şehir merkezinde kurulan sandıklarda oyunu kullanan vatandaşların birçoğu üst geçidin şehrin estetik görünüşünü bozduğunu ve kimsenin kullanmadığını gerekçe göstererek kaldırılması yönünde oy kullandığını belirtti.

Bazı vatandaşlar da sakin şehir unvanlı ilçede üst geçidin gereksiz olduğunu ileri sürdü

BAHTİYAR: "VATANDAŞIN KARARINA SAYGILIYIZ"
Şehir merkezinde devam eden halk oylamasını değerlendiren Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Perşembe halkının verdiği karara saygı duyduğunu söyledi.

Onların aldığı karara göre hareket edeceklerini belirten Bahtiyar, "Bizden önceki dönemde Karayolları buraya üst geçit yapmıştı. Belediye Başkanlığına seçildikten sonra halkımızdan bana üst geçidin kaldırılması yönünde yoğun talep geldi. Bu konu önemli, hayati bir konu olduğu için bende konuyu halk oylamasına sundum. Dolayısıyla burada şeffaf bir yapı kurduk, isteyen üst geçit kaldırılsın, isteyenlerde kaldırmasın diye halkımızın hür iradesini kullandığı bu standı açtık. Bu üst geçidin kaldırılması belediye olarak bizim yetkimizde değil, ilçe konseyi olarak vatandaşlarımızın yetkisinde. Halkımız ne karar verirse biz o kararı Büyükşehir Belediyesi’ne iletmekle görevliyiz gerekeni onlar yapacaktır" dedi.

Oy kullanan vatandaşlar da üst geçidi kimsenin kullanmadığını, kimsenin geçmediğini ve yerinin uygun olmadığını ifade ederek üst geçidin okulların bulunduğu alana taşınmasını ya da şehrin ihtiyaç duyulan bir bölgesine götürülmesini istiyor.
Kaynak: İHA