'Sakin Şehir' Perşembe'de Üst Geçit Tartışması

Türkiye'nin dokuz "sakin" şehrinden biri olan Ordu'nun Perşembe ilçesine 9 ay önce Karayolları tarafından yapılan üst geçit, ilçede tartışma konusu oldu.


Üst geçidin kaldırılması yönünde belediyeye yapılan şikayetlerin artması üzerine ilçede anket çalışması başlatan Perşembe Belediyesi, anketten kaldırılması yönünde sonuç çıkması durumunda Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'na başvurmaya hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe halkının sesine kulak vermek zorunda olduklarını söyledi.

Söz konusu üst geçidin vatandaşlar arasında tartışma yaratması üzerine anket çalışması yapmaya karar verdiklerini ifade eden Bahtiyar, şöyle konuştu:

"Biz öncelikle konuyu ilçe halk konseyine sunduk. Oradan çıkan karar 'kaldırılsın' yönünde oldu. Tabi bu çok önemli bir konu olduğu için biz bir de direkt olarak halka sormaya karar verdik. Dolayısıyla şimdi yapılan anket çalışmasında vatandaşlarımız kendi hür iradeleriyle ister 'kaldırılsın', ister 'kaldırılmasın' yönünde karar bildirebilirler. Zaten buranın kaldırılması bizim yetkimizde değil. Biz sadece çıkacak sonuca göre Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'na başvuru yaparak gereğinin yapılmasını rica edeceğiz. Biz sadece Perşembe halkının isteği doğrultusunda hareket ediyoruz."

- "Farklı gerekçeleri var"

Bahtiyar, belediyeye yapılan şikayetlerde vatandaşların farklı gerekçelerle üst geçidin kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Bazı vatandaşlar 'sakin şehir' olduğumuz için, estetik olmadığı gerekçesiyle kaldırılmasını, bazı vatandaşlar ise yerinin yanlış olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını talep ediyor. Bir de Karadeniz Sahil Yolu açıldıktan sonra araç trafiği ilçemizde azaldı. Bu da bir gerekçe olarak önümüzde duruyor" ifadelerini kullandı.

- Vatandaşlar arasında tartışma

Kurulan sandıkta oy kullanan vatandaşlar arasında ise zaman zaman tartışma yaşandı.

Üst geçidin kaldırılması yönünde oy kullanan Hamdi Şeker, üst geçidin okulların yoğun olduğu bölgede yapılmasını istediği için kaldırılması yönünde oy kullandığını dile getirdi.

Perşembe halkının büyük bir bölümünün kaldırılması yönünde görüş bildireceğine inandığını vurgulayan Şeker, "Biz burada üst geçide ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Okulların yoğun olduğu bölgeye yapılsın istiyoruz. Çünkü orada kazalar oluyor, çocuklarımız ölüyor" dedi.

Bazı vatandaşlar ise "Yapılan hizmet neden kaldırılsın. İlçemize böyle bir hizmet yapılmışsa kaldırılmasını istemiyoruz. İlçenin daha farklı sorunları var, onlar ortadan kaldırılsın" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: AA