(özel Haber) - Hem Okul, Hem İnşaat

Bursa'da şehrin göbeğindeki bir okulda yaz döneminde tamamlanamayan tadilat çalışmaları halen devam ediyor.

(özel Haber) - Hem Okul, Hem İnşaat
Okulun bahçesindeki çukurlar velileri korkutuyor

Bursa'da 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı bazı okullarda sıkıntılı başladı.

Merkez Yıldırım ilçesi İpekçilik Caddesi'nde bulunan Dörtçelik İlköğretim Okulu'na çocuklarını getiren veliler, büyük bir şokla karşılaştı. 3 aylık yaz tatili boyunca tadilat yapılmayan okulun bahçesinde kaza olduğunu gören aileler, çocuklarının güvenliğinden endişe ediyor. Yaklaşık 60 santimetrelik açılan çukurun sadece bir emniyet şeridi ile güvenliği sağlanırken, köşe de ise iskelenin kurulu olduğu görülüyor. Ayrıca okulun tuvaletlerinin de tadilatta olduğu öğrenildi. İçeride çimento, kum gibi malzemeler dikkati çekiyor. İlk gün çocuklarını okula getiren veliler ise, bu durum karşısında endişeli. Çocuklarının güvenliğinden korkan veliler, bir tek emniyet şeridi çekilmesine tepki gösteriyor. Veliler, okulun bahçesinde işçilerin çalıştığını, bu durumun çocukların dikkatini dağıtacağını ifade etti.

Veliler, "Geçen sene böyle bir durum yoktu. Sabah çocuğumu okula getirince büyük şokla karşılaştım. Doğru düzgün tedbir bile alınmamış. Çocuğumuzu okula bıraktım, ama içim hiç rahat değil. Bir an evvel buna bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Durumun rezalet olduğunu açıklayan bir emekli öğretmen ise, şöyle konuştu:
"Ben böyle bir rezalet görmedim. Öğrencilere bir şey olması durumunda bunun hesabını kim verecek? Bu okul eğitim verecek durumda değil. Yaz tatilinde bu okulun idarecileri herhalde 3 ay yatmış. Bunun zamanı şimdi değil. Bu işleri zamanında yapacaksın. Ödenek yok diyorlar; git kardeşim, kapı kapı dolaş ve o ödeneği bul. Bu tadilatın bitmesi bir ayı geçer. Okul çok dolu, bahçe de küçük. Bu durumda okulun açılması tehlikeli, yaralanmalar olabilir."
Kaynak: İHA