Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Faaliyetleri

Ordu'nun Perşembe ilçesinde uzun süredir yaşanan su sorununun giderilmesi için hazırlanan İçme Suyu Projesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Özellikle yaz aylarında nüfusun artmasıyla birlikte su kullanımı yüzde 100 oranında artan Perşembe ilçesinde su kaynaklarının da azalması üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Bunun üzerine düzenlenen içme suyu projesi temel atma törenine AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediyeyi devraldıklarında yaptıkları ilk ihalenin Perşembe'nin su ihalesi olduğunu söyledi.

Perşembe ilçesini su sorunundan kurtarmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz bugün burada Perşembe'nin su sorununu çözmek için inşaatı başlatacağız. Perşembe'nin yaz döneminde yaklaşık 30 bine yaklaşan hatta 40 bine ulaşan nüfusunun su sorununu çözeceğiz. Perşembe'nin sabit nüfusu 28 bin 500 olarak algıladığımızda, Perşembe'nin günlük su tüketimi 4 bin 500 metreküp, fakat bu inşaat yapılmadan önce 4 bin 500 metreküp su ihtiyacı olan Perşembe ilçemizin mevcut kaynakları ancak 3 bin 400 metreküpünü karşılayabiliyordu. Bugünkü yaptığımız işle birlikte Perşembe'ye ilave terfi sağlanacak su miktarı yaklaşık 2 bin metreküptür. Dolayısıyla bu sayıya 2 bin metreküp ilave ettiğimizde günlük 4 bin 500 metreküp su ihtiyacı olan Perşembe ilçemiz yaklaşık 5 bin 400 metreküpe çıkmak suretiyle su sorunu yaşamayacaktır. İnşallah şehir merkezinde nüfusun yoğun olduğu yerlerde su ile ilgili bir sorun yaşamayacağız."

Otuz büyükşehir içerisinde en ucuz suyu Ordu'nun kullandığını vurgulayan Yılmaz, "Ordu'da iki tarife yaptık. Bunlar, Ordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı bir, diğeri ise yüksekte yer alan ilçelerimiz. Bu bağlamda yüksek ilçelerimizin suyu biraz daha ucuz, sahil ilçelerimizin suyu da 2 lira 10 kuruş civarında. Bu oranı ortalamaya vurduğumuzda, bu oran İstanbul'da 4 TL, Samsun'da 3 TL ve Trabzon'da 2.70 TL. Dolayısıyla, 30 Büyükşehir içerisinde Ordu en ucuz suyu kullanıyor" diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da Ordu'nun büyükşehir olmasının ardından yatırımları ard arda aldığını belirterek, "Bugün büyükşehir olmamızın faydalarını her alanda görüyoruz. Daha dün büyükşehir olmamıza karşı çıkanların bu projeleri görmesini istiyorum. İnşallah uzun yıllardır su problemi yaşan Perşembe ilçemizin su sorunu aşılacak. Bu konuda başta Ordu Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Düzenlenen törenle temeli atılan içme suyu projesinin inşaatına başlandı.

Kaynak: AA