Niksar’da İlköğretim Haftası Töreni

Tokat'ın Niksar ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Niksar’da İlköğretim Haftası Töreni

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı ilköğretim Haftası, Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Şavlı tarafından Atatürk Büstü'ne çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

İlköğretim Haftası kutlamaları çelenk programının ardından Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde protokol ve velilerin katılımıyla devam etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Şavlı, Niksar’da 54 okulda toplam 9906 öğrencinin öğrenim göreceğini belirterek, “Kalkınmış ve bilgi toplumu olmuş milletlerin bu seviyeye gelmelerinde en etkili faktör hiç şüphesiz eğitimdir. Nitelikli bir eğitim milleti geri kalmışlıktan kurtarır; modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir. Bu nedenledir ki ülkeler eğitim sistemlerini yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadır. Çağımızdaki gelişmeler sonucunda amacımız bilgiyi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi kullanabilen dinamik özgüvenli milli ve manevi değerlerine bağlı farklılıklara insan haklarına saygılı sağlıklı bir nesil yetiştirmektir” dedi.

Şavlı sözlerinin devamında, “Bu eğitim öğretim yılında ilçemizde 2 bağımsız ana okulu, 20 birleştirilmiş sınıflı ilkokul, 5 bağımsız ilkokul, 5 bağımsız ortaokul, 12 ilköğretim kurumu ve 9 lise olmak üzere toplam 54 okulumuzda toplam 9 bin 906 öğrenci öğrenim görecek olup 634 öğretmenimiz görev yapacaktır” bilgilerine yer verdi

Yapılan konuşmaların ardından tören 8. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıfa yeni başlayan öğrencilere “okula hoş geldiniz” çiçeği sunulmasıyla sona erdi.

Törene, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Emniyet Müdürü İrfan Yabaş, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Kaynak: İHA