Nazlıaka iddialarını yine kanıtlayamadı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ortaya attığı 'Ankara'nın suyu kirli' iddialarını tekrarladı. İddialar için basın toplantısı düzenleyen Nazlıaka, basın mensuplarının sorularına ise cevap vermedi.

Nazlıaka iddialarını yine kanıtlayamadı
Sayın Gökçek, Halk Sağlığı Kurumu Başkanı 'su kirli değil' diyor, siz kirli diyorsunuz. Kurumlardan kirli olduğu yönünde bir rapor aldınız mı?' sorusuna cevap vermekte zorlanan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 'Su kirli' iddiasını bir adım öteye götüremedi.

'Siz şanslısınız Halk Sağlığı Müdürü'yle görüşebilmişsiniz, ben kendisini aradım ancak kendisi telefonlarıma çıkmadı ve bana geri dönmedi. Yani ben bu şehrin milletvekili olarak bir devlet kurumundan bilgi istiyorum ama bu bilgi bize ulaştırılmıyor. Yine size şunu da ifade edeyim bilgi edinme yasasını kullandık' diyen Nazlıaka, iddialarını kanıtlayacak somut bir delil de ortaya koyamadı.

Nazlıaka ısrarla ishal vakalarının sudan dolayı arttığını da belirtti. İddiasını güçlendirmek için yanına Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy'u da alan Aylin Nazlıaka, Atasoy'u da zor durumda bıraktı.

Açıklama yapması gereken kurumun Hıfzıssıhha olması gerektiğini belirten Nazlıaka, sözü dönüp dolaştırıp Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne getirdi.

Nazlıaka bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alarak 'Yani ortada bir sorun var hepimizin ailelerin de, yakınlarında bu sorunu yaşamış olan kişiler var... Bunu bizzat arada da sizlerle konuştuğumdan biliyorum dolayısıyla bu sorun varsa bu sorunla ilgili olarak açıklama yapma gerekliliği içersinde olan makam Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'dır' dedi.

Nazlıaka yaptığı açıklamalarda Ankara'nın suyunu içmediğini iddia etmiş, ancak aynı Ankara'nın içme suyundan kendisinin ve ailesinin ishal olduğunu da söylemişti. Nazlıaka'ya bu çelişki de soruldu fakat yanıt yine kaçamak oldu. Nazlıaka bu soruyu da 'Konu ben değilim aslında az önce veriler paylaşıldı' diyerek geçiştirdi.