Mudanya’da İncir Şenliği

Bursa’nın Mudanya ilçesinin Akköy Mahallesi’nde “Kara İncir Şenliği” düzenlendi.


Mudanya Belediyesi tarafından Marmara Birlik, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ve Ziraat Odası’nın desteği ile bu yıl ilki düzenlenen Kara İncir Şenliği’ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ülküköy’ün şampiyonluğunu ilan ettiği futbol turnuvası final maçı ile başlayan şenlik, Akköy’de düzenlenen en lezzetli incir ve incir reçeli yarışması, çeşitli animasyonlar ve folklor gösterileri ile devam etti. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün de katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın değerlerini tanıtmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Mudanya’da yetişen ürünleri bir dünya markası haline getirmek için çaba harcıyoruz” diyerek, şenliğin siyah incirin tanıtımına büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Mudanya Belediye Bandosu konseri, çeşitli animasyon ve yarışmaların düzenlendiği şenlikte, dereceye girenlere hediyeler ve kupalar verildi.

Akköy ve Çepni hanımlarının açtığı yiyecek kermesi de ilgi gördü. Şenlikte ünlü türkücü Resul Dindar da konser verdi. Karadenizli türkücü seslendirdiği parçalarla Mudanyalıları coşturdu.
Kaynak: İHA