Genç Büşra, Milyarda Bir Görülen Hastalıkla Pençeleşiyor

Gaziantep’te 5 yıl önce yakalandığı ve milyarda bir görülen amansız hastalığın pençesinde kıvranan 19 yaşındaki Büşra Günbey, tedavi olabilmek için hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

Genç Büşra, Milyarda Bir Görülen Hastalıkla Pençeleşiyor
Hastalığıyla hayalleri de değişen genç Büşra, hastalığı alanında doktor olmak istiyor.
5 yıl önce okul takımında voleybol oynarken aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki Büşra Günbey’in milyonda bir görülen, teşhis ve tedavisi bulunamayan amansız hastalığa yakalandığı tespit edildi. Gazikent Mahallesi'nde yaşayan Günbey ailesi, kızlarının tedavisi için başta Gaziantep olmak üzere İstanbul ve Ankara gibi birçok şehre giderek kızlarını tedavi ettirmek istedi.

Gözü yaşlı anne Serpil Günbey, belirlenemeyen nedenle bakteri ürettiği tespit edilen ve 2 yıl önce bir böbreğini kaybeden kızı Büşra Günbey'in hastalığına henüz bir teşhis konulamadığını söyledi.

Kızının hastalığına ilişkin açıklamada bulunan Serpil Hünbey, “Kızım 5 yıl önce bir maç sırasında baygınlık geçirdi. Baygınlık sonrası götürdüğümüz doktorda böbreklerden birinin diğerinden küçük olduğu ama bunun sosyal yaşantısını hiç etkilenmeyeceği söylendi. Bu durumun üzerinden 8 ay geçtikten sonra benim çocuğumda tansiyon rahatsızlığı başladı.

Doktorlara götürdük ve bunun bir süre devam edeceğini, kendisine fazla zarar vermeyeceğini söylediler. Daha sonra yükselen tansiyonu gözüne ve vücuduna zarar vermeye başladı.

Bunun üzerine bir böbreğin alınmasına karar verildi ve alındı. Bu kez idrara çıkamamaya başladı ve vücudun bakteri üretmeye başladığı tespit edildi. 4 yıldır benim çocuğumdaki bakteriyi bitiremiyorlar ve nereden geldiği bulunamıyor” dedi.

Anne Günbey, kızının şu anda bir böbreği ve midedeki hortum kaçağı olduğu için hayati tehlikesinin yüksek olduğunu belirterek, “Ciğerde de bir kaçak başladığı zaman kurtaramayacakları söyleniyor. Çünkü çocuğumun vücudunda şu ana kadar 45 milyon taneye kadar bakteri görüldü.

Tedavi süresince doktorlar bize bu hastalığın milyonda hatta milyarda bir görülen hastalık olduğunu söyledi.

Şu anda bu hastalıkla ilgili sadece Amerika’daki bilim adamlarının bir araştırma yaptığını öğrendik” diye konuştu.

Anne Günbey 5 yıldır kendi imkanları ile hastane hastane dolaşarak kızını tedavi ettirmeye çalıştıklarını anlatarak, “Çocuğumuzun şimdi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olması gerekiyor ama bunu yapacak ekonomik durumumuz artık kalmadı. Bırak kızımı doktora götürmeyi, gidecek yol parası bile bulamaz hale geldik. Bu gün okulların açılmasına rağmen diğer kızımla ilgilenemiyorum. Hani biri iyi olsun diye diğerinin geleceğini öldürmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

Yardımseverlerin kızına el uzatmasını isteyen anne Günbey, şöyle konuştu:
“Bu konuda ben yardımseverlerin hepsinden yardım istiyorum. Allah rızası için. Kimse ne olacağını bilemiyor. Benim çocuğum da çok sağlıklıydı. Benim çocuğum da maça, tiyatroya gidiyordu, okul birinciliği vardı ve benim çocuğum şu anda 19 yaşındaki bir genç kız. Çantasında makyaj malzemesi yerine tansiyon aleti, tansiyon ilaçları, bakteri ilacı ve kullanabileceği sondaları taşıyor. Benim çocuğum da genç yani. Ben çocuğumu markete gönderemiyorum. Neden? Tansiyonu mu yükselecek, baygınlık mı geçirecek, düşecek mi. Yani Rabbim kimseyi bu korkuyla yaşatmasın, kimseyi evladıyla sınav etmesin. Başka diyecek hiçbir şeyim yok. Yardımseverlerden Allah rızası için yardım bekliyorum.”
Kızının sağlığından endişe ettiğini dile getiren Serpil Günbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Gece kalkıp çocuğumun nefesini dinliyorum. Çünkü doktorlar bana bir anda iç organlarının bitip, makinelere bağlanacak dediği için çocuğumun her gün sabah uyanmasını dört gözle bekliyorum. Benim çocuğum geçen çarşıya çıktı, telefon geldi. Tansiyonu 22-18’e çıktığı için acile çıkarmışlar. 19 yaşındaki çocuğumu bir yere gönderemiyorum. Ben de çocuğumun iyileşmesini, hayata bağlanmasını istiyorum. Çünkü gidiyorum, ben ne lüks yaşam istiyorum, ne başka şey istiyorum. Ben sadece kızımın sağlığına kavuşması için maddiyat istiyorum.”
Büşra Günbey ise yaşadığı rahatsızlığın hayallerini değiştirdiğini aktardı. Hastalanmadan önce elektrik elektronik mühendisi olmak istediğini söyleyen Büşra Günbey, şu açıklamada bulundu:
“5 yıl öncesine kadar sosyal yaşantım bayağı bir aktif iken şu an dışarıya bile çıkamıyorum. Dışarıyı bırakın bir komşuya bile gidemiyorum. Kendi odamda yalnız bile kalamıyorum. Gaziantep’te enfeksiyon bölümü olmadığı için sürekli Ankara’ya gidip geliyoruz. En büyük hayalim zaten okuyamadım, liseye gidemedim, yarıda bıraktım ve şu an açıktan okuyorum, okulumu bitirip üroloji ve nefroloji bölümünü bitirip Gaziantep’e enfeksiyon bölümünü getirmek istiyorum. Benim gibi hastalara yardımcı olmak istiyorum. Sporla ilgileniyordum ama elektrik elektronik mühendisi olmak istiyordum. Tabi her şey insanların istediği gibi gitmiyor ama şu an en büyük hedefim enfeksiyon doktoru olmak.”
Kaynak: İHA