Eğitime Hayırsever Katkısı

İskenderun ilçesinde bir hayırseverin kızı ve oğlunun da desteğiyle yaptırdığı 12 derslikli okul, düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever Naciye Düzen'e yaptırdığı okul için teşekkür etti.

Naciye Düzen'in kızı ortaokula, oğlu ise liseye gittiği yıllarda eşini kaybettiğini ifade eden Vali Lekesiz, "Naciye teyze Anadolu'da birçok örneğini gördüğümüz gibi çocukları için gecesini gündüzüne katıp dikiş nakış yaparak çocuklarını okutmaya çalışmış. Naciye teyzemiz, 'Bizim çocuklarımız okursa daha güçlü bir Türkiye, müreffeh bir Türkiye olur' diye zamanından, rahatından, sağlığından feragat eden biri. Emekleri boşa gitti mi? Çok şükür boşa gitmemiş, kızı Suna öğretmen olmuş şimdi emekli. Oğlu Oktay bey de okumuş profesör olmuş, ABD'de hala çalışmalarına devam ediyor. Bu aile evlerini satarak ellerinde avuçlarında ne varsa biriktirerek bu okulu yaptı" diye konuştu.

Hayırsever Düzen ise gözyaşları içinde yaptığı kısa konuşmasında, "Ben bu çocukları gördüğüm zaman, Allah'ta biliyor ki sevinçten uçuyorum" dedi.

Son olarak Vali Lekesiz, Düzen'e plaket verdi, daha sonra sınıflar gezildi.

Kaynak: AA