Ebru Sanatçılarından Tarihi Orta Mahalle'ye Ziyaret

"Dünya Ebru Günü" dolayısıyla kente gelen ebru sanatçıları, Akçaabat ilçesine bağlı tarihi Orta Mahalle'yi ziyaret etti.


Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından karşılanan sanatçılar, belediye tarafından restore edilen Timurciler Konağı'nda ağırlandı.

Organizasyon Başkanı Songül Kartal, burada yaptığı açıklamada, "Dünya Ebru Günü" etkinliklerinin 3 gün devam ettiğini belirtti.

Ebru sanatının geleneksel Türk sanatlarından birisi olduğuna dikkati çeken Kartal, "Ebru sanatının tanıtılıp dünya mirasına kazandırılması amacıyla 2012'den itibaren her yıl eylül ayının 2. haftası 'Dünya Ebru Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu organizasyonun fikir mimarı, ebru sanatçısı Atilla Can'dır. Organizasyonun ilki İstanbul, ikincisi Gaziantep'te gerçekleştirilmiştir. 3'üncüsünü ise Trabzon'da gerçekleştirmenin sevincini yaşamaktayız" dedi.

Kartal, ebru sanatının UNESCO tarafından dünya mirası listesine dahil edileceğini de vurgulayarak, amaçlarının Trabzon'un kültür ve sanat faaliyetleriyle anılmasını sağlamak ve ebru sanatıyla ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA