Bakanlar Kurulu ardından Arınç'tan açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kürtçe eğitim vereceğini belirterek açılan okullara değinen Arınç, yasadışı girişimlere izin verilmeyeceğini söyledi ve provokasyon uyarısı yaptı.

Bakanlar Kurulu ardından Arınç'tan açıklama
Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 7 saat sürdü.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'AB sürecinin masaya yatırıldığını ve çok önemli kararlar alındığını söyleyebilirim. 3 aşamalı bir eylem planı hazırlandı. Toplantıda planda yer alacak argümanların ne olacağı ele alındı.

Yeni çağdaş bir askeri kanun düzenlemesi konusu ele alındı. Sayın Başbakanımız iş kazalarının önlenmesine yönelik düzenlemeler için talimat vermişti.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığımızın ev sahipliğinde bir çalışma yapıldı. O çalışma sonrası elde edilen veriler bugün ele alındı.

Bütün taraflarla birlikte belki eylem planı tekrar masaya yatırılacak. Gördük ki kanunları çıkartmak yetmiyor. Kanunları uygulamak gerekiyor.

Son demokratikleşme paketi içinde bildiğiniz gibi özel eğitim kurumlarında Kürtçe dersler verilebileceği kararlaştırılmıştı.

Devletimizin okullarında seçmeli ders olarak Kürtçe'nin okutulabileceği kararlaştırılmıştı. Son demokratikleşme paketinde çıkan yasaya göre, özel eğitim kurumlarında Kürtçe dersler verilebileceği kararlaştırılmıştı.

Ama bunun için özel okul olması ve tam donanımlı olması gerekmektedir. Bugün yapılan tartışmada tuğlalar üst üste konmuş ve Kürtçe eğitim vereceği söyleniyor. Bu propaganda ve provokasyona yönelik bir çalışmadır.

Bunun Kürtçe eğitim verecek bir okul olduğunu ilgililer beyan etmemiştir. Böyle izinsiz bir inşaata izin verilmeyeceği kendilerine bildirilmiştir.

Hükümet bu tür olaylar karşısında kanunu infaz etmekten geri kalmaz. Bağlar Belediyesi'nin bir binasında Kürtçe eğitim verileceği söyleniyor. Burada bir eğitim kurumu ve öğretmenler yok. Ben yaptım oldu ile bu iş olmaz. Bu girişimin yasadışı olduğu kendilerine bildirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen nüfus cüzdanı Suriyeli sığınmacılara verilmemiştir ve verilmeyecektir Verilen misafir tanıtma kartıdır. Bu vatandaşlık verilmiştir anlamına gelmez.

Bu şekilde sığınmacılar sağlık ve eğitim gibi hizmetlerden faydalanmaktadır. Ülkelerine dönerken bu kartlar kendilerinden alınacaktır. Bu yaptığımız işlem de yasaya uygundur.

IŞİD konusunda ABD Dışişleri Bakanı Kerry Türkiye'ye geldiğinde toplantılar yapıldı ve ardından açıklamalar yapıldı. Bunlar dışında bir açıklama yapmaya gerek yok.

Biz bölgesel istikararı ve refahı tehdit eden terör yapılarında, bölgesel eşgüdüm mekanizmalarına önem veriyoruz. Tehditler karşısında Türkiye dost ve müttefikleriyle hareket etmeye özen göstermektedir. Türkiye'nin yaklaşımın bellidir. Bu yaklaşımı nedeniyle terörün hedefi olabilir.'