Bakan Nabi Avcı, ilk ders zilini çaldı

Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı.

Bakan Nabi Avcı, ilk ders zilini çaldı
2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başladı.

Öğrenciler çalan zille ders başı yaptı. Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı.

Açılış töreninde konuşan Avcı, 16 milyon 400 bin öğrencinin bugün okula başladığını ifade ederek, “Bugün 16 milyon 400 bin öğrencimiz okula başlıyor. Bu pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla büyüklük ifade ediyor. Üniversite öğrencilerimizle birlikte 20 milyona yaklaşıyoruz. 850 bini aşkın öğretmenimiz görev yapıyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısıdır. Bu eğitim öğretim dönemini bu okulda açmamızın büyük bir önemi var. Mesleki eğitime verdiğimiz önemi göstermek için burada başladık eğitim öğretim yılına. Mesleki ve teknik eğitim okulları yakın zamana kadar hak ettiklerini göremiyorlardı. Burada oysaki çok güzel işler yapılıyordu, yapılacak' şeklinde konuştu.

Bakan Avcı, daha sonra Teknik Lise'nin'Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı'nı gezerek, öğrencilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA