Aydın'dan Kısa Kısa

2015 eğitim ve öğretim yılı resmi açılış töreni Hüseyin Özkan İlkokulu'nda düzenlendi.


Çine Hükümet Meydanı'nda Çine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlik, Hüseyin Özkan İlkokulu'nda gerçekleştirilen tören ile devam etti.

Törende konuşan Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ şunları söyledi:

"Yeni eğitim ve öğretim yılına sevinç, azim ve heyecan ile başlıyoruz. Biliyoruz ki insan yaşamının en önemli faaliyetlerinden biride eğitim ve öğretimdir. Eğitimin anne ve babadan sonra ikinci basamağı okullardır. Okullar yalnızca bilginin aktarıldığı değil, bilgiye ulaşma yollarının gösterildiği, bilginin paylaşıldığı, teknolojik altyapının olduğu kurumlardır. İlçemizde 40 okul, 604 öğretmen ve personel ile 8400 öğrencimize hizmet vermekteyiz."

Törenin ardından okulu gezen ve 3/A sınıfını ziyaret eden protokol üyeleri öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.

- Didim

Didim'de 10 bin 323 öğrenci ile 654 öğretmen ve idareci ders başı yaptı.

Geçen hafta başlayan uyum eğitiminin ardından Didim'de de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim yılı törenle başladı.

Bu yıl ilçede anaokullarda 674, İlkokulu ve ortaokullarda 7 bin 320 ve liselerde 2 bin 329 öğrenci ile 654 öğretmen ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla açıklama yapan Didim Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak, okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşacaklar. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkanlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz" dedi.

- Germecik

Germencik'te 2014-2015 eğitim öğretim yılı okullarda düzenlenen törenlerle başladı.

İlk tören Cumhuriyet Meydan'ında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaman tarafından Atatürk Anıt'ına çelenk sunulmasıyla başladı.

Tören, daha sonra Yedieylül İlkokulu'nda yapılan törenle devam edildi. Buradaki törene, Germencik Kaymakamı Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Ümmet Akın'ı yanı sıra daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Saygı Duruşu,İstiklal Marşı'nın okunması, şiir ve halk oyunları gösterileri sunmalarının ardından, dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine "hoşgeldin" çiçeği vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA