733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ndeki Olay

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde tören alanı içerisinde bulunan konuşma platformunda kürsüyü deviren kişinin gözaltına alındığını bildirdi.


Vali Nayir, yaptığı basın açıklamasında, "Söğüt ilçesinde 14 Eylül Pazar günü 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde, tören alanı içerisinde bulunan konuşma platformunda sunucu Serdar Tuncer'in mikrofonunu elinden almak isteyen ve kürsüyü deviren kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Vali Nayir, gözaltına alınan Ö.M'nin yapılan araştırma sonucunda, Söğüt ilçesine Alperen Ocakları ile birlikte geldiği, bir ilçede Alperen Ocakları Başkan Yardımcısı görevinde bulunduğunu vurguladı. Söz konusu kişinin ayrıca babasının Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi olduğunu aktaran Nayir, Ö.M'nin, babasının konumundan istifade ederek birlikte protokol tribününe girdiğini, genel başkanı ve partilileriyle birlikte protokol tribününden tören alanına geçtiklerinin belirlendiğini kaydetti.

Şenliklerin yapıldığı tören alanında dün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması öncesinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye söz verilmemesini protesto için platforma çıkarak kürsüyü deviren Ö.M'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler, İ.T, Ö.M. ve İ.T'nin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ederken, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır da müdürlüğe gelerek, gözaltına alınan kişilerle ilgili bilgi almıştı.

Kaynak: AA