2014 - 2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Giresun Valisi Hasan Karahan, "Güzel Türkçe'mizi iyi kullanalım. Dünya dillerinin hakimiyeti altında kalan dilimize, özellikle de televizyon İngilizce'si, Türkçe'sinin istilası altında kalan dilimiz sıkıntılıdır. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor" dedi.


Karahan, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına yönelik Çotanak İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Giresun'un eğitim öğretim altyapısı konusunda ciddi sorunlarının bulunmadığını ifade eden Karahan, "Daha da iyi olacak. eksikliklerimizi her geçen yıl daha da büyük ölçüde tamamlayarak toparlıyoruz" diye konuştu.

"Biz öğretimde iyi yerlerdeyiz ama eğitim konusunda maalesef sınıfta kalıyoruz" diyen Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyi insan yetiştirmek, toplumsal hayata uyumlu, dünyaya uyumlu, samimi, gayretli, dürüst, namuslu, edepli, hayalı vatandaş, insan yetiştirme konusunda maalesef sıkıntılarımız var. Öğretim yönünden dediğim gibi üniversiteye hazırlık, iyi okullara hazırlık konusunda tabi ki vatandaşımız, velilerimiz duyarlı ama işin aslı olan ölünceye kadar kişisel davranışımızı oluşturacak konularda duyarlılıklarda sıkıntılarımız var. Bu hususa dikkatlerinizi çekmek istiyorum."

Vali Karahan, Tükçe'nin korunması gerektiğine işaret ederek, "Güzel Türkçe'mizi iyi kullanalım. Türkçe'miz yoksa biz yokuz. Dilimiz kadardır insan dünyası. Bu konuda Giresun şanslıdır. Giresun'da dilimiz iyi ve doğru şekilde kullanılmaktadır. Bu dünya dillerinin hakimiyeti altında kalan dilimize, özellikle de televizyon İngilizce'si, Türkçe'sinin istilası altında kalan dilimiz sıkıntılıdır. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor" dedi.

Törenin ardından sınıfları gezen Vali Karahan, öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: AA