Umke Bölgesel Eğitim ve Tatbikat Kampı Ereğli'de Kuruldu

Konya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gönüllü sağlık çalışanlarının oluşturduğu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İvriz’de bulunan Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde yapılan tatbikatta, ani bir patlama sonucunda meydana gelen kazada yaralanan vatandaşları kurtardı.

Umke Bölgesel Eğitim ve Tatbikat Kampı Ereğli'de Kuruldu

Konya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gönüllü sağlık çalışanlarının oluşturduğu UMKE’nin “Bölgesel Eğitim ve Tatbikat Kampı” İvriz’de bulunan Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde kuruldu. 3 gün sürecek eğitim ve tatbikat kampına Konya’nın yanı sıra Karaman ve Aksaray illerinden 30 sağlık çalışanı katıldı.

UMKE görevlileri tarafından senaryo gereği kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Bir patlama sonucunda meydana gelen kazada çok sayıda yaralanan vatandaş olduğunun ihbar edilmesi üzerine olay yerine UMKE sevk edildi. Sağlık görevlileri olay yerine gelerek önce yaralının durumunu kontrol etti. Sağlık görevlileri, yaralıya ilk müdahaleyi patlama sahasında yaptı. Müdahalenin ardından sedyeye alınarak güvenlik kemeriyle sabitlenen yaralılar, görevliler tarafından güvenli bir şekilde hastaneye sevk edildi. Kamp Sorumlusu Dr. Mert Atakan, “Konya, Karaman ve Aksaray’dan yaklaşık 30 UMKE personelinin iştirakiyle tatbikat yaptık. Bu faaliyetimiz, ani bir patlamada yapılacak tıbbi müdahale tatbikatıydı” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de kampı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı

Kaynak: İHA