Karatay’da 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi Açılışa Hazır

Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hizmet vermeye hazır.

Karatay’da 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi Açılışa Hazır

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, daha önce yıkılma tehlikesi bulunan bir binada hizmet veren 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin belediye teknik elemanlarının yaptıkları incelemeler neticesinde yıkılarak yeniden yapıldığını ve hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi.

Sağlık İl Müdürlüğünce yapılan protokol doğrultusunda yapımı tamamlanan ve yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan Ulubatlı Hasan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin bölge insanına daha iyi bir hizmet vereceğini ifade eden Hançerli, bina içinde tıbbi müdahale odası, 5 adet doktor ve hemşire odası, laboratuar, gebe izleme odası, toplantı ve eğitim odası ile mutfak bulunduğunu belirtti.

2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bitişiğinde bulunan eski lojman binasının da yıkılarak yerine iş merkezi yapılacağının müjdesini veren Başkan Hançerli, çalışmaların en kısa zamanda yapılacağını dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, özellikle bu bölgede kalabalık bir nüfusa hizmet verecek Ulubatlı Hasan Mahallesi 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin doktorlar için daha sağlıklı bir çalışma ortamına uygun olarak yapıldığını ifade ederek, Aile Sağlığı Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA