Düzeltme

" Maalesef bazı şahıslar provokasyon çıkarttılar, kürsüyü tekmelediler. Şimdi üzerinde Türk bayrağı olan bir kürsünün tekmelenmesi, devrilmesi, büyük bir şuursuzluk, büyük bir densizliktir. Bu kansızlığı yapanlar değil milliyetçi olmak milliyetçi bile geçinemezler"


- "Bu provokasyonu yapanlar, bu hakarette bulunanlar elbette yargı önünde hesap vermelidir. Şahıslarda zaten yakalanmıştır"

- "Bu kürsüyü devirenler bilsinler Ahmet Davutoğlu'nun bu tür kürsülere ihtiyacı yok. O gönül kürsüsünden konuşuyor. Bugün de gördünüz nasıl bir konuşma yaptığını"

BİLECİK-Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde kürsüde yaşanan olaylara ilişkin, "Maalesef bazı şahıslar provokasyon çıkarttılar, kürsüyü tekmelediler. Şimdi üzerinde Türk bayrağı olan bir kürsünün tekmelenmesi, devrilmesi, büyük bir şuursuzluk, büyük bir densizliktir. Bu kansızlığı yapanlar değil milliyetçi olmak milliyetçi bile geçinemezler" dedi.

Akdoğan, Söğüt ilçesindeki şenliklerin ardından Pazaryeri ilçesine bağlı Dereköy'de yaşayan anne ve babasını ziyaret etti. Burada annesi Fatma Akdoğan, babası Reşit Akdoğan ve akrabalarıyla bir süre görüşen Akdoğan daha sonra ziyaretine gelen köylülerle sohbet etti.

Buradan Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı makamında ziyaret eden Akdoğan, Yalçın'dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde kürsüde yaşanan olaylara ilişkin şunları söyledi:

"Bugün sayın Başbakanımızla birlikte bakan arkadaşlarımız, Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızla Söğüt'te, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ni idrak ettik. Daha önceki Sayın Başbakanımızla, şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Söğüt programlarını çok önemsiyorduk ve defalarca katılmıştık. Bunlar gerçekten bu ülkenin, bu devletin yapı taşları. Ertuğrul Gazi de öyle. Yine bizim dönemimizde ön plana çıkardığımız, desteklediğimiz Hayme Ana Şenlikleri de aynı şekilde. Bugün tabi bir bahar havası vardı."

Söğüt'teki şenliklere vatandaşların ailece katıldığını ifade eden Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi tatsız bir takım hadiselerde yaşandı. Yani Ertuğrul Gazi'nin manevi huzurunda bu takım itişmelerin olması yani burası siyaset arenası değil çekişmenin, çatışmanın yaşanacağı bir arena değil. Bu tür günler, günlük beraberlik günleridir. Hep birlikte geçmişimizi, tarihimizi yad ederiz, anarız ve bugünü de birlik beraberlik üzerinde daha fazla nasıl kurabiliriz, bunu bütün Türkiye'ye yansıtmamız gereken günlerdir ama maalesef bazı şahıslar provokasyon çıkarttılar, kürsüyü tekmelediler. Şimdi üzerinde Türk bayrağı olan bir kürsünün tekmelenmesi, devrilmesi, büyük bir şuursuzluk, büyük bir densizliktir. Bu kansızlığı yapanlar değil milliyetçi olmak milliyetçi bile geçinemezler. Bu provokasyonu yapanlar, bu hakarette bulunanlar elbette yargı önünde hesap vermelidir. Şahıslar da zaten yakalanmıştır."

"Bunları tahrik edenler yani orayı bir slogan alanına çevirmeye çalışanlar bir karşılıklı kamplaşma, kutuplaşma alanına çevirmeye çalışanlar tabi bunu tahrik etmişlerdir" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bu üzücü olay yaşanmıştır. Bu tür birlik beraberlik günlerinde bu tür siyasi çekişmelerin Beyazıt Meydanı'nda slogan atanlar, marjinal örgütler gibi siyasi partiler davranamaz. Bu büyük bir sorumsuzluk olur işte bu tür tahriklerin önünü açar. Yani bugün oradaki herkes neredeyse bütün siyasi amaçlı olan insanlar maneviyatçı bir zihniyete sahipdi. Böyle bir günde Türk bayrağının üzerinde bulunduğu kürsünün devrilmesi gerçekten yani bu zihniyete karşı bir saldırıdır. Bu kişiler bu yaklaşımı da sahiplenemezler. Taşıyor olamazlar, bu büyük bir sorumsuzluktur. Bu kürsüyü devirenler bilsinler Ahmet Davutoğlu'nun bu tür kürsülere ihtiyacı yok. O gönül kürsüsünden konuşuyor. Bugün de gördünüz nasıl bir konuşma yaptığını."

Ziyarette, AK Parti Pazaryeri İlçe Başkanı Mehmet Üstün ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri hazır bulundu.

Kaynak: AA